От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 9 май

"Дърпат ученици с ядене" е челното заглавие на днешния брой на всекидневника "Новинар юг". Опимизацията на училищната мрежа отвори апетита на школските директори да примамват деца от закритите школа, защото за всяко ще получават по 980 лева годишно, допълва изданието.

"Бой за обувки по 10 лева" е водещата новина на първа страница. Предприемчиви търговци в Хасково разбиха пазара с евтини чепици, отново видяхме опашки след края на комунизма. Истерията е обхванала предимно хасковлийки, уточнява вестникът.

"Осъдиха за побой синовете на депутат" е един от акцентите на криминалната страница. Сагата с близнаците на бившия депутат от НДСВ Димчо Димчев продължава вече четвърта година, поредното съдебно решение е на хасковския окръжен съд, който потвърди решението на димитровградските магистрати.

"Пиян убит по непредпазливост" гласи друго заглавие от 3 страница. 37-годишният Юсеин Саид от стамболовското село Лясковец е задържан за 24 часа в ареста на РПУ Хасково по подозрение в убийството на 48-годишния му съселянин Шабан Али. Инцидентът станал след пиянски запой в селската кръчма, обяснява изданието.

"Учим турци как се влиза в Евросъюза" е водещото заглавие от 4 страница на "Новинар юг". 80-членна турска делегация е на тридневна визита в Хасково да събира опит как се печелят проекти.

"Георгиев още замобластен, ще го уволняват на 19 май", съобщава още вестникът. Въпреки съкращаването на два от щатовете за заместници на областния управител, Господин Георгиев не може все още да бъде освободен, защото предвидливо е излязъл в годишен отпуск, обяснява изданието.

"Раздават по 600 лева на Ямача за победата" е акцентът на спортната страница на "Новинар юг". Двойните премии ще се броят на футболистите за победата им над отбора на Свиленград в сряда.

"Смърт след пиянска свада в Лясково" е челното заглавие на другия областен всекидневник "Хасковска Марица". В дописката се описва инцидентът от миналия ден в стамболовското село, при който почина 48-годишният Шабан Али.

"На Евро 2008 само с ваксина срещу шарка", съобщава вестникът от първа страница Заради взрив от заболяването в Западна Европа имунизират задължително футболните запалянковци, които ще гледат на живо мачовете.

"Ежедневни скандали за безплатен паркинг в центъра" е друг акцент от първа страница на "Хасковска Марица". Живеещите на бул. "Раковски" №16 се жалват, че от навлеци няма къде да си паркират колите. От дописката разбираме, че все още в центъра на Хасково има безплатен паркинг. Той се намира между магазин "Марса" и блока на протестиращите.
"Хвърлят мазилка по контейнерите", съобщава от втора страница "Хасковска Марица". От фирмата по чистотата "Титан" се оплакват, че често намират строителни отпадъци в "бобрите", което е забранено с общинска наредба.

"Строител дупчен 7 пъти за скандал с карти" пише изданието на криминалната си страница. 52-годишният Мехмед Мехмедов – Мечо лежи в димитровградската болница в пробит бял дроб и 7 рани от нож в гърба след скандал със съперника си в играта на карти. Прободеният бил уличен в нечестна игра и така се озовал в болницата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини