От х:

Днес в x:

10 °C

Преглед на печата – 9 май

"Дърпат ученици с ядене" е челното заглавие на днешния брой на всекидневника "Новинар юг". Опимизацията на училищната мрежа отвори апетита на школските директори да примамват деца от закритите школа, защото за всяко ще получават по 980 лева годишно, допълва изданието.

"Бой за обувки по 10 лева" е водещата новина на първа страница. Предприемчиви търговци в Хасково разбиха пазара с евтини чепици, отново видяхме опашки след края на комунизма. Истерията е обхванала предимно хасковлийки, уточнява вестникът.

"Осъдиха за побой синовете на депутат" е един от акцентите на криминалната страница. Сагата с близнаците на бившия депутат от НДСВ Димчо Димчев продължава вече четвърта година, поредното съдебно решение е на хасковския окръжен съд, който потвърди решението на димитровградските магистрати.

"Пиян убит по непредпазливост" гласи друго заглавие от 3 страница. 37-годишният Юсеин Саид от стамболовското село Лясковец е задържан за 24 часа в ареста на РПУ Хасково по подозрение в убийството на 48-годишния му съселянин Шабан Али. Инцидентът станал след пиянски запой в селската кръчма, обяснява изданието.

"Учим турци как се влиза в Евросъюза" е водещото заглавие от 4 страница на "Новинар юг". 80-членна турска делегация е на тридневна визита в Хасково да събира опит как се печелят проекти.

"Георгиев още замобластен, ще го уволняват на 19 май", съобщава още вестникът. Въпреки съкращаването на два от щатовете за заместници на областния управител, Господин Георгиев не може все още да бъде освободен, защото предвидливо е излязъл в годишен отпуск, обяснява изданието.

"Раздават по 600 лева на Ямача за победата" е акцентът на спортната страница на "Новинар юг". Двойните премии ще се броят на футболистите за победата им над отбора на Свиленград в сряда.

"Смърт след пиянска свада в Лясково" е челното заглавие на другия областен всекидневник "Хасковска Марица". В дописката се описва инцидентът от миналия ден в стамболовското село, при който почина 48-годишният Шабан Али.

"На Евро 2008 само с ваксина срещу шарка", съобщава вестникът от първа страница Заради взрив от заболяването в Западна Европа имунизират задължително футболните запалянковци, които ще гледат на живо мачовете.

"Ежедневни скандали за безплатен паркинг в центъра" е друг акцент от първа страница на "Хасковска Марица". Живеещите на бул. "Раковски" №16 се жалват, че от навлеци няма къде да си паркират колите. От дописката разбираме, че все още в центъра на Хасково има безплатен паркинг. Той се намира между магазин "Марса" и блока на протестиращите.
"Хвърлят мазилка по контейнерите", съобщава от втора страница "Хасковска Марица". От фирмата по чистотата "Титан" се оплакват, че често намират строителни отпадъци в "бобрите", което е забранено с общинска наредба.

"Строител дупчен 7 пъти за скандал с карти" пише изданието на криминалната си страница. 52-годишният Мехмед Мехмедов – Мечо лежи в димитровградската болница в пробит бял дроб и 7 рани от нож в гърба след скандал със съперника си в играта на карти. Прободеният бил уличен в нечестна игра и така се озовал в болницата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини