От х:

Днес в x:

19 °C

Преглед на печата – 9 май

"Дърпат ученици с ядене" е челното заглавие на днешния брой на всекидневника "Новинар юг". Опимизацията на училищната мрежа отвори апетита на школските директори да примамват деца от закритите школа, защото за всяко ще получават по 980 лева годишно, допълва изданието.

"Бой за обувки по 10 лева" е водещата новина на първа страница. Предприемчиви търговци в Хасково разбиха пазара с евтини чепици, отново видяхме опашки след края на комунизма. Истерията е обхванала предимно хасковлийки, уточнява вестникът.

"Осъдиха за побой синовете на депутат" е един от акцентите на криминалната страница. Сагата с близнаците на бившия депутат от НДСВ Димчо Димчев продължава вече четвърта година, поредното съдебно решение е на хасковския окръжен съд, който потвърди решението на димитровградските магистрати.

"Пиян убит по непредпазливост" гласи друго заглавие от 3 страница. 37-годишният Юсеин Саид от стамболовското село Лясковец е задържан за 24 часа в ареста на РПУ Хасково по подозрение в убийството на 48-годишния му съселянин Шабан Али. Инцидентът станал след пиянски запой в селската кръчма, обяснява изданието.

"Учим турци как се влиза в Евросъюза" е водещото заглавие от 4 страница на "Новинар юг". 80-членна турска делегация е на тридневна визита в Хасково да събира опит как се печелят проекти.

"Георгиев още замобластен, ще го уволняват на 19 май", съобщава още вестникът. Въпреки съкращаването на два от щатовете за заместници на областния управител, Господин Георгиев не може все още да бъде освободен, защото предвидливо е излязъл в годишен отпуск, обяснява изданието.

"Раздават по 600 лева на Ямача за победата" е акцентът на спортната страница на "Новинар юг". Двойните премии ще се броят на футболистите за победата им над отбора на Свиленград в сряда.

"Смърт след пиянска свада в Лясково" е челното заглавие на другия областен всекидневник "Хасковска Марица". В дописката се описва инцидентът от миналия ден в стамболовското село, при който почина 48-годишният Шабан Али.

"На Евро 2008 само с ваксина срещу шарка", съобщава вестникът от първа страница Заради взрив от заболяването в Западна Европа имунизират задължително футболните запалянковци, които ще гледат на живо мачовете.

"Ежедневни скандали за безплатен паркинг в центъра" е друг акцент от първа страница на "Хасковска Марица". Живеещите на бул. "Раковски" №16 се жалват, че от навлеци няма къде да си паркират колите. От дописката разбираме, че все още в центъра на Хасково има безплатен паркинг. Той се намира между магазин "Марса" и блока на протестиращите.
"Хвърлят мазилка по контейнерите", съобщава от втора страница "Хасковска Марица". От фирмата по чистотата "Титан" се оплакват, че често намират строителни отпадъци в "бобрите", което е забранено с общинска наредба.

"Строител дупчен 7 пъти за скандал с карти" пише изданието на криминалната си страница. 52-годишният Мехмед Мехмедов – Мечо лежи в димитровградската болница в пробит бял дроб и 7 рани от нож в гърба след скандал със съперника си в играта на карти. Прободеният бил уличен в нечестна игра и така се озовал в болницата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
26 фев 2020
Последни новини