От х:

Днес в x:

2 °C

Цирков сроди Чехов с Радичков пред Лисков

Сцена от „Предложение”.

Премиерното представление на театралния колаж от двете едноактни миниатюри на Чехов „Предложение” и „Юбилей”, изиграни с хъс от самодейната трупа към читалище „Дружба-1870”, почти напълни залата на културното средище в Харманли в четвъртък вечерта. Билетите бяха по 4 и 5 лева, от балкона гледаха финансовият благодетел на театралите Никола

Зайчев, кметът Михаил Лисков и заместничката му Минка Русева, зам.-директорът на театъра в областния град Стелиян Николов. В ролята на режисьор-постановчик успешно се превъплъти хасковско-пазарджишкият актьор Стефан Цирков. За него това бе трети опит за летене с местните любители след „Държавните липи” и „Женско царство”.

Цирков впечатли с разкрепостен прочит на Чехов, заложил на комбинацията от трагикомизъм, класическа музика, интелигентно намигане към зрителната зала и – в доста моменти, на балканска вакханалия на страстите. Като добър читател на Бахтин режисьорът не пропускаше да насочи прожекторите и към така наречената телесна долница. Невръстната Десислава умело сричаше в началото на всяка от двете части имената на действащите лица и така съединяваше идеално гладките полукълба на кавказкия тебеширен кръг, който в случая беше харманлийски.

Отличен темпоритъм предложи „Предложение”, разиграно с вещина от Светла Гъркова и Недялко Делчев. Подхвърлената на сцената въздушна пушка изобщо не изчака края на трето действие, каквото и без това нямаше, ами се скъса да гърми за щяло и нещяло. След поредния изстрел на белия под тупна бутафорна патица и така сроди Чехов с Радичков.

Малките хора деляха малки имоти, спореха чие ловно куче е по-добро, плачеха от смях и се смееха от болка. После внезапно застиваха в жива картина. В „Юбилей” актьорите понякога се движеха на различни скорости, но сексапилът на абитуриентката Ралица Петрова караше всички да забравят за спирачките. Любомир Радев впечатли със симпатична рутина, 69-годишният доайен Живко Желязков напълно заслужи безплатен годишен абонамент за „Втора младост”.

В петък трупата замина за Тополовград за участие със своята чеховиада в международния фестивал на любителските театри, където миналата  година спечели големия приз „Златната камила”.

Недялко Бакалов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
03 мар 2021
Последни новини