От х:

Днес в x:

Тропически уикенд с валежи в неделя

Топъл и мокър уикенд се очертава за периода 16-17 май. Времето ще се колебае дали да вали и най-накрая ще се реши, но в неделя. Днес само ще се мръщи. За сметка на това през втория от почивните дни се очаква обилно количество дъжд.

И в двата дни обаче ще горещо с температури около, а по-вероятно и над 30-те градуса. Специално днес, денят започна при безпрецедентните 16 ° по Целзий, което е най-топлия старт от началото на годината. Денят ще продължи 14.40 минути и през по-голямата част от него слънцето ще бъде изцяло скрито от формиращата се купесто дъждовна облачност. Тя няма да пусне и капка в равнината, но ще се изпразни в планината, при това с гръмотевици.

Следобед ще се появи слаб до умерен вятър от югозапад. В неделя времето ще се запази топло с минимални температури от 15 и максимални от 26 °. Нахлуването на малко по студен въздух обаче ще е достатъчна причина да се формира плътна дъждоносна облачна покривка и на няколко пъти да вали, в някои райони от страната-обилно. За хасковските стандарти дъждът ще бъде умерен, тоест без опасност от наводнения.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини