От х:

Днес в x:

Георги Иванов: Няма да се кандитатирам отново за кмет

 Георги Иванов, кмет на Хасково

интервю на Capital.bg

Кой е срещу вас на тези избори, чисто политически?

Кой е казал, че аз имам избори? Нямам намерение да се кандидатирам, тъй като не виждам защо. Всеки един човек има развитие, което има апогей и трябва в оня момент, в който разбере, че е постигнал достатъчно много, да се оттегли. Гордея се с това, което съм направил за изминалите 15 години в град Хасково. 

 

 

Твърдите, че срещу вас има атака. Очаквате ли тези думи да я смекчат?

Не, тъй като те няма да ми имат доверие, че няма да се кандидатирам. 

 

 

Кои са те?

Политическите сили. Аз не съм политическо лице. Не съм член на никоя политическа сила. Следователно преча на всички политически сили, които имат желание да издигнат политическа кандидатура в този град. Политическите сили винаги са срещу един независим кмет. Те го подкрепят тогава, когато видят, че той ще е печеливш. Имало е такива случаи при мен.

Какъв според вас е сценарият на атаките, за които говорите - да бъдете подведен под съдебна отговорност и да отпаднете служебно от битката за кметството?

Сценарият е как ще реагират хората. Важното е да се говори - няма значение дали е истина, или не е истина. Преди 8 години по същия начин се упражняваха върху мен Николай Бареков и Яне Янев. Аз Бареков го осъдих. По принцип винаги се случва предизборната кампания да започва по този начин. 

 

 

Този път как очаквате да се развият нещата?

Сега ще има прокурорска проверка, ще има икономическа полиция и ако решат, може би ще има и съдебни дела. Обикновено приключва с прекратяване на тези гонения, защото всичко е в рамките на закона. 

 

Има ли възможност за сделка и каква е цената? 

Не съм търсил такава. Това не е в мой стил. Ако беше в мой стил, сега нямаше да разговаряме.

 

Според мен вие с удоволствие бихте се оттеглили от кметството, но оттеглянето е трудно... 

Оставането ми не е спасение. То е продължение на нападките. Иначе после сигурно никой няма да се занимават с мен, защото няма да съм фактор. 

 

В телевизионно интервю казахте, че сте забогатял. Смятате ли, че ако не бяхте във властта, бизнесът на вашето семейство щеше да се развие толкова?

Много от нещата, които имам, ги имах когато влязох в общината. Погледнете къде са строителните предприемачи! Строителят и при фашизъм, и при комунизъм пак е строител. Плюс това аз съм строителен инженер. Имам първата строителна фирма. 

 

Ваша ли е фирмата "Стройтекс"? 

Основана е на 10 април 1990 г. В момента се води юридически на сина ми. Когато станах кмет, бях длъжен да прехвърля всичко. Направил съм го.  

 

Това е буквата на закона, а смисълът е, че тя практически не трябва да е ваша...

Когато аз стана кмет, моето семейство да се изсели и да живее другаде ли?

 

Вашата тъща на колко години е?

На 76 години, вероятно. А синът ми бе на 18, когато пое фирмата. Моето семейство се е занимавало с бизнес, продължава и ще продължава, защото те трябва да живеят от нещо. Не могат да живеят от моята заплата. Аз, като изляза оттук, имам къде да отида. Така че моето семейство работи и прави онова, което трябва. Пък аз създавам възможност на този град да върви напред. Знаете ли какъв е финансовият резултат на общината за миналата година? 38 хил. лв. неразплатени средства. В Кърджали са 12 млн. лв., в Перник - 16 млн. лв.  Какво показва това? Че аз съм разбойник, бандит? Това показва, че умея да ръководя една община. Защото идвам от бизнеса и знам как да ръководя една община, да бъде икономически стабилна. 

 

Има ли бизнеси, които са напуснали Хасково, защото тук им се поставят условия?

Аз не знам да са напуснали. Ако има напуснали, всеки си гони интереса. 

 

Имате ли имоти в Мюнхен?

Това, което имам, аз съм го декларирал в моите имотни декларации, а те са обществено достояние. Ако нещо ви вълнува, може да проверите. 

 

Ваша фирма ли е ремонтирала касовия салон на общината?

За касовия салон бе първото разследване срещу мен преди 15 години. Проверката не стигна до нищо. Това са все неща, които са приключили в прокуратурата и за които има издадено постановления за прекратяване. Защо ги дъвчете? 

 

Как смятате - законите се преправят, за да се реши текущ проблем, или трябва да се спазват такива, каквито са? 

Аз не ги правя законите. Тях ги прави парламентът. А ние наредбите, които правим, те са на база на законите.

 

Нещата, за които сте проверяван, излизат законни. Но морални ли са?  

А сега ми кажете за стадиона на Хасково, с който спасихме футбола - кое е морално?  

 

Предприемачи твърдят, че за да можеш да правиш бизнес в Хасково, трябва да направиш дарение на общината. 

Даренията нещо престъпно ли са? Кажете кой се оплаква, че бизнесът му е нарушен, защото не е внесъл? Дайте едно име да проверим! Аз нямам такова впечатление. Дарения се дават за неща като "Света Богородица", за камбанарията, за часовниковата кула, не ги дават за моето имение. Сумата е достатъчно голяма, за да можем да изграждаме тези неща, без да ощетяваме бюджета на гражданите. 

 

Какво ще правите, ако не сте кмет?

Аз съм строителен инженер и мога да работя. Плюс това си имам мое хоби, с което мога да се занимавам. 

 

Какво може да обърне решението ви да не се кандидатирате за кмет?

Животът е низ от случайности. Както казваше един премиер: "Срещат те на кръстопътя - ставаш министър." Представете си, че някой ме срещне на някой кръстопът?

Власт, закон, морал...

За да говориш спокойно за собствения си "апогей" и да смяташ, че има твоя "ера" на което и да било място във времето и пространството, трябва да си особен човек. Или да бъдеш звезда или да се възприемаш като звезда.

Кметът на Хасково е звезда. Казва, че ще се оттегли от местната политика, защото е в апогея си, и с въздишка допълва: "Ерата на Георги Иванов приключи." Самооценката му като ярка фигура не е погрешна – когато казваме, че сме в града, за да пишем за него, всички реагират бурно – от пиколото в хотела, през шофьора на таксито от автогарата до собствениците на няколко немалки фирми в града. Общото между тях, ако пропуснем цветистите части от изказа, е, че са напълно съгласни с кмета в едно: стига му толкова.

Никой не му вярва, че няма отново да се кандидатира на предстоящите местни избори. "Аз нямам избори. Няма да се явя. Но те няма да ми повярват", казва Георги Иванов малко след като ни е посреща в кабинета си. Подготвен e за битка, защото освен всичко друго вече е и телевизионна звезда, след като bTV снима имението и автопарка му за милиони и разказа за поредица странни сделки, от които семейството му някак си все излиза с голяма печалба.

Последвалата битка е словесна – обвинява, че въпросите са тъпи, заплашва да прекрати разговора и няколко пъти подчертава, че е готов да съди "Капитал" и за най-малката грешка. Звездите обаче са си звезди и си заслужава да бъдат на фокус. Дори да са залязващи.

Бизнес - политика - бизнес прим

Георги Иванов е кмет на Хасково четири мандата. През годините кандидатурата му е била подкрепяна от СДС, НДСВ, ВМРО, ДПС. През това време фирмите му се водят на неговото семейство. Всъщност не семейство, а "фамилия", както сам я нарича. Във фамилията влизат двамата му синове - 34-годишният Станислав и 27-годишният Павел, тъща му Искра Захариева, съпругата Даниела Захариева. Въпреки това дори в разговора си с нас през цялото време Георги Иванов сам нарича хотела в Хасково свой, строителната фирма "Стройтекс" своя, и изобщо  говори за бизнеса на семейството му като за собствен.

Бизнесмени от града упрекват кмета, че след като е стъпил във властта, не е излязъл реално от бизнеса си, макар всичко формално да е прехвърлено на съпругата му, 81-годишната му тъща, синовете му, с участието и на личния му приятел Иван Петров-Джона. Фирми на фамилията работят активно в общината, включително като подизпълнители на строителни обекти, финансирани с публични средства. Самият Иванов не отрича, че е едновременно кмет и бизнесмен в същия град, който управлява. Не намира нищо лошо в това. Признава, че е прехвърлил фирмите на хора от фамилията си, за да спази закона, и смята, че това е напълно достатъчно. Подчертава, че не е нужно да си беден, за да си във властта. И не намира логика във въпроси за буквата и смисъла на закона.

Иванов нарича актуалната серия журналистически материали по свой адрес "претоплени манджи". Но те повдигнаха много въпроси: дали кметската заплата е достатъчна, за да построиш имение за милиони; дали бизнесът на фамилията му щеше да е толкова успешен, ако той не бе във властта; дали освен написаното в имотната му декларация няма и нещо повече. От 15 години отговорите им търсят полиция, прокуратура и дори Сметната палата. Резултатите са, че кметът излиза чист пред закона, а малките прегрешения, които сам признава, понякога дори му печелят фенове. В последния одитен доклад на Сметната палата за 2013 г. се констатират дребни пропуски при възлагането на обществени поръчки в общината, а това е една от линиите, по които по принцип могат да се насочват средства към определени фирми.

Нито една от проверяваните схеми не е незаконна, но всички те са показателни. Например строежът за 3.6 млн. лв. на социални къщи в ромския квартал в Хасково е поверен от общината на дружеството "Анико". То пък наема за подизпълнител "Алфа - С" на сина на кмета Станислав Иванов няколко години преди да стане депутат. Какво незаконно има в това?

Друга компания, с която започва строителният бизнес на семейството –"Стройтекс", е извършила ремонт на касовия салон на кметството. Но въпреки извършената проверка това също се оказва не незаконно.

Голяма известност доби случаят, в който преди повече от две години фирма на съпругата на кмета Даниела Захариева купува друго дружество, чийто единствен актив е имот (нива) за 5 хил. лв., като данъчната оценка на мястото е под 600 лв. В същото време друга компания - "Европът 2005", изпълнила поръчки на общината, не успява да получи парите за услугите си – 2.5 млн. лв., въпреки дългите съдебни битки. Изведнъж си ги получава, след като купува фирмата - собственик на нивата, за над 1 млн. лв. Което видимо също не е незаконно. "Хората са си имали проект, имали са си информация, купили са каквото им е необходимо", казва днес Георги Иванов. И избухва, че задаваме тъпи въпроси, именно когато питаме защо проектът, какъвто и да е, и досега не е изпълнен, а нивата си стои празна.

Не е незаконно тъщата на кмета, родена през 1934 г., да има успешен бизнес. Нито синът му на 18-годишна възраст да поема строителна компания. Нито приятелят му Иван Петров-Джона да има печеливши компании. Нито приятел на сина му, Кирил Проданов, да има компания с одобрен от общинския съвет пробен устройствен правилник за изграждане на канална мрежа в града и друга, печелеща редовно поръчките за поддръжка на осветлението в Хасково. Нито съпругата на кмета да притежава и управлява хотел след кариера в местния дом на културата. Фирмите са много – всички притежавани от хора от фамилията и обкръжението (повече за тях – в карето).

Просто някак си всички около кмета стават успешни бизнесмени. Така както звездите имат свои звездни системи. На обикновен език те се наричат сателити или обръчи и са порочна практика. На езика на Георги Иванов – фамилия.

Публикацията е на Capital.bg, препечатва се със съгласието на редакцията. Заглавията са на Haskovo.net

Източник: www.capital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (91)

  • 1
    Не
    не ми е ясно
    124 -8
    10:59, 16 май 2015
    Дайте за сравнение декларацията на Станислав. Как можеш да декларираш че имаш много пари като фирмите ти са с отрицателни резултати( повечето). Не разбирам, тези фирми съществуват само за камуфлаж за да се превъртат пари през тях.Колко хора работят вътре?Просто фирмите са параван за прехвърляне на комисионни и обществени поръчки. .... и дават само заплати на когото трябва.Може ли да сме толкова скапана държава, не можели да го съдят, невинен бил.Резултатите и действията му говорят че се възползва чудесно от всички възможности на закона, но си остава КРАДЕЦ. На всичкото отгоре седи и ми философства и говори за бизнес!Какъв бизнесмен си ти? Ти си най обикновен крадец, само че на едро! Поне трябваше да те е срам, а ти се гордееш. Е, да толкова години гледаме и търпим, сигурно сме много будали и ти се издигаш в собствените си очи. Коя политическа партия ще прекрати това и ще го вкара в затвора? Ако не го прекратите не очаквайте гласоподаватели от Хасково.
    • Ни
      Николай Кючуков
      71 -7
      14:45, 16 май 2015
      Ва нимой на оставя ва татееее.Без тебе како за праимммм.Кръгли сирачета на устаеш и нянката за прибереш.Ва нимой вааааа.
    • По
      Порчо
      79 -10
      15:23, 16 май 2015
      Краят на всеки егоцентрик и диктатор е един и същ, неразбиращ и неадекватен поглед, преди да дръпнат спусъка или столчето под краката му. За справка - Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи, Чаушеско и т.н. и т.н.!
    • Ци
      *******
      33 -2
      14:20, 17 май 2015
      И аз съм *******,ама тоя Гошо е голям *******.Признавам си ,че съм крал дребни неща,но тоя Гошо е ненадминат и не крал,ами е цар на циганите по крадене.
    • Кр
      Кръшко
      11 0
      18:00, 17 май 2015
      Ами сега?Кво ще духам?
  • 2
    _-
    _-_-_-_-_-
    75 -7
    11:04, 16 май 2015
    "Кой е казал, че аз имам избори? Нямам намерение да се кандидатирам, тъй като не виждам защо. Всеки един човек има развитие, което има апогей и трябва в оня момент, в който разбере, че е постигнал достатъчно много, да се оттегли." Ами да прав си е човека няма смисъл и причина да се кандидатира пак той се подпомогнал финансово до такава степен, че му е достатъчно това за да се оттегли.
    • Ви
      Виц
      25 -4
      17:51, 16 май 2015
      Кумчо Вълчо минава на марули!
  • 3
    40
    402794
    70 -13
    11:20, 16 май 2015
    Да, никой не го иска повече. И до сега бе така, само че циганите го избират. И разбира се куклите на конци, работещи в общината. Сега ще каже, че е изморен, ама хората много го искат, пак да е кмет. И ще е прав, ромската махала като й кажат да го иска, ще го избере.Него или някое негово протеже, все едно.
  • 4
    Ва
    васко
    103 -7
    11:30, 16 май 2015
    ще видите как през септември ще започнат да го издигат инициативни комитети, ще леят сълзи за него артисти и певци,библиотекари и ветерани и ще му се обясняват в любов и ще ридаят : на кого ни оставяш, бащице. и той понеже е милозлиз и обича поданиците си ще се кандидатира пак, защото народа го иска. и ето ви отново мор и намаляване на нашението на хасково под 50 хиляди жители. честито . пък и да ме прощава ама толкова пъти е лъгал нагло и нахало че наистина не му вярвам. и сега лъже.
  • 5
    Fi
    filatov
    45 -78
    11:37, 16 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ва
      васко
      77 -4
      12:11, 16 май 2015
      сега като е подредено само за роднините на кмета ти какво печелиш . или си от фамилията му?
  • 6
    Не
    незнайко
    18 -62
    11:46, 16 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • _1
      _1431770176
      59 -6
      12:48, 16 май 2015
      сега прибави и хората от селата в хасковска община, където кметовете им ги убеждават, че ако не гласуват за него, селото им лев няма да види... и тогава прави сметки колко са тези дето го искат
  • 7
    Ха
    Хасково
    48 -42
    12:03, 16 май 2015
    Никой на говори за порочните кръгове около комунистическите фамилии които окрадоха милиарди съсипаха индустрията посраха черноморието фалираха банка а се спукахте от репортажи за хасковския кмет.той ви е виновен за напускането на един милион българи от държавата.хасково беше един дкапан град а сега е вдин прекрасен град.България беше прекрасна страна а сега е съсипана страна.хората бягат от хасково и държавата не заради кмета а заради всички онези които съсипаха България
    • Qn
      qnko_1431772425
      48 -8
      13:23, 16 май 2015
      А случайно да прочете пловдивския кмет колко работни места откри в индустриалната зона?Какво, Пловдив да не би да не е красив град?
    • 50
      500000
      23 -6
      15:49, 16 май 2015
      Къде просперират фирмите и предприятията на БГ мутрите?В София,Варна Бургас.Не хасковлии,те принудиха цялата страна да се изнесе в тези градове,да работят в техните заводи за да могат те да печелят.Пловдив е 400 хиляден град и по заплати е близо до Хасково.Пловдивчани се изнасят В София а на тяхно место се заселват харманлийци,кърджалийци и хасковлии
  • 8
    Си
    сиби
    52 -13
    12:36, 16 май 2015
    Естествено че няма да се кандидатира той си взе каквото му трябваше оправи си семейството и сега шапка на тояга. А хасковлии да сърбат супата. Оправи центъра и постави няколко паметника чудо голямо. Не че е лошо но на фона на цялата нищета да крещим колко е велико че сме сложили един Икар или една баба Яга и една сова това аз го приемам като върха на лицемерието и подигравката.Но нека да е щом го търпяхме сигурно сме си заслужили такъв корумпиран кмет. Дано си удържи на думата и да се махне.
    • _1
      _1431770176
      59 -6
      12:58, 16 май 2015
      а дано, ама надали... тоя филм с "няма да се кандидатирам" вече два пъти сме го гледали
  • 9
    Do
    don jose
    36 -63
    12:40, 16 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 8
      8
      35 -49
      14:53, 16 май 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 10
    Fu
    fucata
    62 -16
    12:55, 16 май 2015
    Има ли бизнеси, които са напуснали Хасково, защото тук им се поставят условия?


    Аз не знам да са напуснали. Ако има напуснали, всеки си гони интереса.


    .................. Абе дрислак познавам поне 3 голями строителни фирми изнесли бизнесите си в Пловдив и Стара Загора заради Фамилията Иванови........... долен измекяр и лъжец, подлец ....Цялата фамилия ви е такава !
    • За
      запознат_1431777640
      48 -6
      14:50, 16 май 2015
      А колко инвеститори има, които си тръгнаха още преди да са дошли, само заради рушветите на кмета. Аз със сигурност знам за трима. Но сигурно са поне 10 пъти по толкова. Това е кмета който "се грижи" за града. Лицемер.
  • 11
    Ha
    haha
    33 -7
    13:28, 16 май 2015
    В Хасково влизат само такива вериги на които им се осигурява пазаря и не се пуска никой друг да им пречи.Те си плащат достатъчно за това и после си прибират печалбите.Като се замисля само - на коя верига даде откраднатото от църквата(не че те са стока) место и после го продаде през близки и познати за 2 милиона.Те си върнаха декарите и не си поискаха парите!!!Щото е имало защо да не си ги искат.Е тва се нарича бизнес ...
  • 12
    Дс
    дсадасдас
    36 -5
    13:43, 16 май 2015
    Който и да е КМЕТ той трябва да е честен иначе няма как да се оправи икономиката
    • Ka
      karkade
      39 -1
      14:14, 16 май 2015
      не само който е кмет. трябва всички които са на ръководни постове да са хора с морал и най-вече заставайки на такъв пост да мислят отговорно за хората, за работните места, за майките и децата и не на последно място за предприемачите - те създават работа и са важни за икономиката.
    • Че
      Че
      15 -4
      14:27, 16 май 2015
      останаха ли такива хора в България? Имам предвид от тези, които ламтят за власт.
  • 13
    До
    досетлива
    45 -9
    13:48, 16 май 2015
    Наложи такса "паркинг" за коли за цялата централна зона, забрани велосипедите в центъра а скоро ще приеме и такса "център" за пешеходците. Така че да си ходи по-скоро, че който и работи в центъра ще си дава цялата заплата за престой.
  • 14
    Ka
    karkade
    49 -9
    14:23, 16 май 2015
    Това което прави кмета идва от некадърност. Той така ги разбира нещата и това прави. Толкова е ограничен и си вярва че е велик и всичко му е ясно, че дори не допуска да се говори и да се обсъждат идеи. Повярвал си е че той всичко разбира и няма нужда от мнения които противоречат на неговото.Това е посредствеността. Не дава да му се пречи и да му се разваля далаверата.Мисли ни за овце и така се държи с нас.Трябва ни млад, модерен човек със съвременно мислене и амбиция да се посвети на хората и техните нужди. Трябва ни човек който да се раздава, да има приемен ден, да е сред хората, да кара колело заедно с обикновените хасковлии и да ги чува като имат проблеми.
  • 15
    Че
    Че
    21 -8
    14:37, 16 май 2015
    С една дума - АЛАБАЛИЗМИ. Тоя филм вече сме го гледали.
  • 16
    Сл
    слънце
    26 -5
    14:52, 16 май 2015
    Баси наглеца...
  • 17
    Се
    север-юг
    30 -43
    14:59, 16 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 18
    Ев
    Евертъна
    6 -20
    15:02, 16 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Пп
      ппп
      23 -4
      20:48, 17 май 2015
      той прогони и Григор Димитров от Хасково. Не си ли спомняш преди години когато победи на Уимбълдан хората предложиха Григор за почетен гражданин заради успеха му а кмета каза че какво толкова бил направил, бил още дете и не заслужавал това звание. Сякаш успехите на децата не са успехи. И с нищо не помогна на семейството когато имаше нужда и те преместиха Григор във Варна. А после , след 3-4 години , кмета търчи да се снима до Григор като видя че е световна звезда. Ама каквмо да искаш от узунджовец.....
  • 19
    Ев
    Евертъна
    13 -4
    15:09, 16 май 2015
    Ако се опиташ да подливаш вода на бедните хасковлии, пак ти е евана майката, трудно е да пуснеш кокала, знам кой се опитваш да си.
    Каня те в Лондон, искам да си поговорим за бъдещето на Хасково
  • 20
    Мм
    ммм
    31 -4
    15:21, 16 май 2015
    нека кмета да каже колко от сградите построени от неговата фирма преди да седни на кметският стол имаха АКТ 16
  • 21
    Ев
    Евертъна
    3 -19
    15:25, 16 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 22
    Ев
    Евертъна
    7 -14
    15:32, 16 май 2015
    Не е само Станислав, кмета на Хасково има двама си... Виж коментара
  • 23
    36
    365340
    42 -10
    16:07, 16 май 2015
    Кръшков, направи едно журналистическо разследване за богатството на кмета, преди да стане кмет. Той много се изхвърля на тази тема, че видите ли бил велик бизнесмен. Доколкото аз знам, година-две преди първия му мандат, се отлакваше, че няма работа. Офисът му беше на последния етаж в Проектантска /сега УНСС/ на коридора, преграден с два платнени плаката. По това време му се отвори парашута с добършването на блока на АРЗ Първомай /бяха излети плочите/. Оттогава са му и първомайските връзки. После да е построил една две къщи и един жилищен блок. Истинските му пари са от кметуването. Още през първия си мандат, както се хвалеше пред роднини, Г. Иванов вижда за какво общината харчи най-много пари и там- на входа и изхода постави свои хора, или чрез подставени лица - себе си.
    Ей това проучете, Кръшков, и го направете публична гласност. Смятам също, че така ще предотвратите оня момент, в който разследващите пак ще кажат, че кмета е чист. Попитайте и как е изнудвал други строителни фирми като Геопен и г-н Джисов.
    • Фи
      Филип Пешев
      13 -1
      10:40, 18 май 2015
      за 16 години кметуване през ръчичките му са минавали по около
      50 000 000 лева годишно, колкото е бюджетът на община хасково! 16х50 - едни 900 000 000 ...
  • 24
    Чи
    читателка
    31 -6
    16:09, 16 май 2015
    Това вече сме го чували, ще се кандидатира, бъдете спокойни.
  • 25
    Лю
    любопитен гражданин
    26 -3
    16:22, 16 май 2015
    Стига с тая тема ,кои са другите кандидати да обсъдим тях ,и да преценим
  • 26
    Тр
    тра-ла-ла
    27 -3
    16:26, 16 май 2015
    и аз тва питам:дайте ги другите да им пуснем дрона и да ги видим ква стока са
  • 27
    Др
    Дрончо
    20 -4
    16:35, 16 май 2015
    дайте ги насам имам 2 дрона да им снимкаме палатките
  • 28
    Ми
    мишок22
    30 -7
    16:39, 16 май 2015
    Другите са едни мишоци , крият се зад партийни гърбове , слушкат , папкат и козируват, чакът с изплезении езици да почнат да лапкат
  • 29
    23
    2387
    14 -3
    17:01, 16 май 2015
    обобщение за "други": страхливи самовлюбени смешници !!
  • 30
    Рр
    ррр
    20 -4
    17:33, 16 май 2015
    Този филм сме го гледали вече!!!Сега няма да се кандидатира после някой го е поръчал!!!Това е сценария от преди 4 години!
  • 31
    Ци
    ЦИГАНЕ
    43 -6
    17:36, 16 май 2015
    Списък на боклуците от община хасково !
    Георги Иванов - кмет
    Лиляна Павлова - гл експерт
    Ивомир Орлов - началник
    Кремена - гл. Архитект !
    Боклуци продадохте се на за жълти стотинки !
    Пропита от корупция община !
  • 32
    Ци
    ЦИГАНЕ
    20 -2
    17:38, 16 май 2015
    Сезира Хасково.нет да проверят имотното състояние на горе посочените и наи вече на тяхните близки !
  • 33
    Бл
    бля-бля
    12 -19
    17:50, 16 май 2015
    ...що не видите гредата в собствените си очи ,а ви... Виж коментара
  • 34
    Рр
    ррр
    17 -7
    18:28, 16 май 2015
    Пищете само за кмета, но нали знаете в тази община колко ибрекчии хрантутят толкова години и когато го ометем каква трагедия ще е. Новия кмет който така или иначе ще го има някой ден ще дойде с метлата на баба Яга и ще е голям цирк, че не останаха и предприятия където да отидат като чистачки или пазачи.На Жорето му е през ...
    • Рр
      ррр
      14 -5
      18:30, 16 май 2015
      Троловете затова са толкова активни защото секса ще е групов
  • 35
    Дж
    ДЖОНА - ПРИЯТЕЛ НА КМЕТА
    21 -29
    21:02, 16 май 2015
    Жоро наистина няма да е кмет. Управляващите му обе... Виж коментара
  • 36
    Цв
    Цветан
    9 -8
    21:02, 16 май 2015
    Браво кмете който е нахален той еидеален
  • 37
    Ai
    ai
    19 -6
    21:56, 16 май 2015
    Това е кодексът на кмета: всичко е за него – и нищо за останалите.
  • 38
    Въ
    вълка
    10 0
    00:25, 17 май 2015
    Квото си искаш прави,рано или късно ще се отплатим,аз чакам не бързам.
  • 39
    Ха
    хахахаха
    19 -4
    09:43, 17 май 2015
    Че той и предния път нямаше да се кандидатира. Я бързо ятаците да се организират и да тръгват да го молят, там ръка ли ще целуват, други ли - тяхна си работа.
  • 40
    Ма
    Марин
    19 -12
    11:07, 17 май 2015
    Незнам кое е по-голямото зло, Г. Иванов или кмет от ДПС
    • _1
      _1431949854
      8 0
      14:42, 18 май 2015
      Марине, че той нали на тази струнка играе последните два мандата. Защо го докарвате до балотаж?
  • 41
    77
    777
    28 -10
    11:55, 17 май 2015
    Бъди сигурен- всеки друг е по-добре от него. 16 години са доста време стана такова обвързване на фамилията му с властта, че даже само смяната с друг ще е добре за хасковлии. Този човек е мафиот, чист мафиот, не го ли разбрахте? И стига с тия мантри за ДПС или че нямало по-подходящ от него! Глупости!
    • _1
      _1431885486
      12 -6
      20:54, 17 май 2015
      И кой е тоя известен в града хасковлия, дето да го изберем. Някой даскал,дето един лев на три магарета не може да раздели или някой полицай от мильционерската партия? Има свестни хасковлии,ама кой от тях ще си остави бизнеса и ще се кандидатира?
    • Ха
      Хайде стига
      7 -2
      14:58, 18 май 2015
      До много цифри. И даскал да е, какъвто и да е- само да не е този мафиот. Иванов да не се е родил кмет? Беше си един строител. Не че е лошо да си строител, ама стига сте се подигравали с други възможни кандидати- даскал бил, не знам какъв бил! Какъвто- такъв! Да не е богопомазан Иванов? Доколкото знам, няма грам аристократична жилка в него, напротив. Какво ми го хвалиш тоя кръвопиец? Какво ме топли мене или хилядите други хасковлии, че той прекрасно може да раздели сламата не на 3, ами на 100 магарета? По-точно той не само ще я раздели, ами ще открадне три четвърти от нея! Това ли да му харесаме? Хайде стига толкова, къш вече!
    • 11
      112233
      2 0
      07:20, 19 май 2015
      До многото цифри - ми например Д-р Близнаков. ей ти известен, свестен и кадърен човек. Измъкването на хасковската болница от батака е достатъчно доказателство за способностите му
  • 42
    89
    890
    16 -5
    13:59, 17 май 2015
    Ако ДПС не излезе със свой кандидат за кмет - ще подкрепят ГЕРБ срещу няколко замкметски места, място на главен архитект ,директорски постове и половинат ащат в общината и други служби Може и председател на общински съвет да вземат
    • 12
      123
      15 0
      21:37, 17 май 2015
      Сега да не би ДПС да не участват?
  • 43
    Де
    ДеПеСар
    6 -27
    14:04, 17 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 44
    Ам
    амсия
    23 -10
    14:10, 17 май 2015
    кат си иди георги ша доди рамадан и ко праим след туй
  • 45
    Ке
    кенанската мечка
    5 0
    15:02, 17 май 2015
    Според една стара приказка, мечката се била изповядала, че не може да разсъждава върху постъпките си, включително и поразиите, преди да ги е извършила...Разсъждавайте, докато има време!
  • 46
    Би
    бивш общински съветник
    12 0
    15:02, 17 май 2015
    Помня преди години какво стана като избраха Юджел Атила за председател на общински съвет-Хасково: Всички си казаха как стана това? И ни лук яли ни лук мирисали... Кой каквото прави -на себе си го прави!
  • 47
    Пе
    Петко Славейков
    18 -1
    15:21, 17 май 2015

    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
  • 48
    Ле
    Левски
    16 -1
    15:33, 17 май 2015
    Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
    затуй, че ти си черна робиня,
    затуй, че твоят свещен глас, майко,
    е глас без помощ, глас във пустиня.
  • 49
    Ст
    Стига
    21 -10
    16:16, 17 май 2015
    Последните постове очевидно са на кметски тролове- отново извадиха картата ДПС. Помните ли онези ревове преди 8 годии, как Хасково щял да се събуди турски град, ако не е Иванов. Сега явно започват същата песен. Вие за баламурници ли имате хасковлии, че отново изваждате картата ДПС? Значи ако не е Иванов, ще е ДПС? Този филм вече сме го гледали! И КАКВО СТАНА СЛЕД КАТО Иванов ни плашеше с ДПС? Пак той се облагодетелства в крайна сметка. Освен това си сключва сделки с когото му е нужно, в това число и с ДПС. Така че спрете да плашите хората и да внушавате, че е ако не е той, сме пропаднали! Напротив, това е единственото спасение за града- да се отърве от тоя вампир!
    • 12
      123
      13 -4
      21:41, 17 май 2015
      Много си прав. Той Г. И. по примера на разни партийни водачи като почнат да потъват, почват да размахват етническата карта. Тоя филм сме го ГЛЕДАЛИ ВЕЧЕ. До гуша ни дойде от едно и също.
    • Аз
      аз
      4 -1
      14:41, 18 май 2015
      поздравления за коментара.
  • 50
    Чи
    читателка не почитателка
    15 0
    16:41, 17 май 2015
    България се срина до 106-то място в тазгодишната класация за свобода на словото на международната организация "Репортери без граници" за 2015 година.
  • 51
    Ил
    Илияна Беновска
    13 0
    17:00, 17 май 2015
    Искам да помоля и журналисти, и политици,и собственици на медии, и хората - ако сме отговорни, ако не сме търговци на чувства, на ценности да хигиенизираме средата вътре в себе си и около себе си.
  • 52
    Ил
    Илияна Беновска
    10 -1
    17:05, 17 май 2015
    Ние започваме с „не, не, не!”, няма как да станем стабилна, развита и авторитента държава, ако не започваме с „да”!
  • 53
    Фе
    фен на кмета
    14 -7
    21:07, 17 май 2015
    Няма и едва ли ще се роди по-голям наглец от кметчето! Не е виновен обаче за това ,че Вие като Хасковлии се оставихте да Ви води за носа толкова години ! Разбирам да се излъжете един мандат , човешко е всеки греши дори и негово Величество Народа ! Е успял е накак си да Ви метне с още един мандат !! Ама цели четири !!! Като си помисля май си го заслужавате :)
  • 54
    Ко
    колекционер
    15 -4
    22:12, 17 май 2015
    А така кмете . Зарежи ги неблагодарните хасковлии . Отдай се на заслужен отдих . Гледай си внуците и се наслаждавай на колекциите си от ретро автомобили и рога :)
  • 55
    Zu
    zuzi_1431925116
    9 -3
    07:47, 18 май 2015
    Че защо му е на кмета да се кандидатира отново? Нали ще издигнат сина му Станиславчо - циганите ще го изберат и пак той ще командва!
  • 56
    Та
    така ще е
    4 -6
    11:36, 18 май 2015
    така ще се чудим пак по изборите защото не останаха млади хора тук в града да ни управляват. Тези които бяха по 10 години в чужбина и сега са по разни службици в София те знаят ли проблемите на Хасково. Идват си тук по празниците да си похапнат и да се видят с близки. Ама от друго интересуват ли се, и направили ли са нещо за града и общината. За хората, не за собствения си джоб.Какви са тези бизнесмени, депутати дето нищо не правят за този град и едва ли ще направят. Какви избираме всяка година каквито ни спуснат от някъде си. Били свързани с Хасково. Каква им е връзката с града ? Ако са свързани с града ще познават хората, всяко кътче от града, ще ги боли, че вече само пенсионери и кандидат пенсионери останахме, нямаме сили, нямаме хъс за работа, нямаме идеи .Това ли е съдбата на града ни да шием гащи по турски лиценз от криви по криви, развисени тениски и да си играем на купи от пазара в Димитровград за левче, и като го продадеш за два брей голям бизнесмен си . Боже мой, хасковлии, стреснете се, събудете се и да си върнем града. Градинките и културните тържества не са достатъчни. Не виждате ли, че града ни вече губи от духа си. Че хората са тъжни и нещастни, че нямат работа, че има само мижав бизнес който не е за разцвет на града, а за преживяване на хората горе- долу. Защо позволихме да ни грабне безразличието? Това е нашия град, трябва ни растеж, трябва достоен живот и труд за младите, така те ще се върнат, или няма да бягат от града, ще има и деца, ще бъдем по - спокойни и следователно по- свободни . Не искам да е сегашното, но явно ще е така.
  • 57
    Яд
    яд ме е
    10 0
    13:05, 18 май 2015
    До "така ще е" -направо сякаш чувам реч от Априлския пленум.та какво предлагате конкретно а не ала-бала врели-некипели?
  • 58
    Ба
    БАЙ ПЕШКО
    9 -3
    16:28, 18 май 2015
    Приказките че ще се откаже гошката от 50 млн баница на година са очевидна лъжа, очевидна заблуда е че ще може да изберем друг, герб вече открито казаха че ще го подкрепят на 2 тур ако делян не спечели с мнозинство на 1 тур. Очевиден факт е че хасково намаля с 13% за разлика от други областни градове където средният % е 7. Отсега мислете какъв паметник да строим-на бащицата ли на мамицата ли-на кой? Спете спокойно деца-не знам коя е майка ви но баща ви е г.и. !!!!
  • 59
    Не
    не можеж да бъде
    2 0
    19:03, 18 май 2015
    Бай Пешко,ти тва къде го сънува че ГЕРБ ще подкрепи Иванов на втори тур егати измишльотината
  • 60
    Ка
    Как е в Европа ?
    6 -4
    23:39, 18 май 2015
    Какво е общото между Франк Йенсен,
    Стен Нордин, Ерхард ван дер Лаан и Геор-
    ги Иванов?
    Ще ви кажа: и четиримата са кметове
    – съответно на Копенхаген, Стокхолм,
    Амстердам и Хасково.
    А знаете ли кое ги различава? Че първи-
    те трима ходят на работа с велосипеди
    и се гордеят с велоалеите, които постро-
    или за своите съграждани, а те масово
    слизат от колите и яхват колелата.
    Кметът на Хасково се гордее с колекци-
    ята си от автомобили и глобява с 20 лв.
    велосипедистите, щом се мернат в
    пешеходната зона на гр
    ада.
    Но най-драстичната разлика е, че пър-
    вите трима са градоначалници на „най-
    добрите градове за живеене в Европа“.
    За Хасково не знам – класацията свършва
    след 500.
  • 61
    Го
    голям проблем!
    4 -1
    09:04, 19 май 2015
    брей че голяма фиксация в тия колелета,голям проблем!А колко депутати и министри карат колелета и ги паркират пред народното събрания или където и да е там???никой не пита и не се вторачва в тях
  • 62
    Ол
    Олигофрени!
    4 -1
    11:41, 19 май 2015
    Заглавието на Капитал е друго. Тук е манипулирано, защото Иванов казва, че няма намерение да се кандидатира, а не, че няма да се кандидатира. И после се сърдите, че ви викат олигофрени...
    • Ма
      *********
      1 -1
      12:35, 19 май 2015
      И каква е разликата, бе *********?
  • 63
    Та
    така ще е
    0 0
    12:38, 21 май 2015
    до уважаемия г-н или г-жа "яд ме е" - защо малко не се запознаете с историята и да прочетете поне в уикипедия какво е разглеждал априлския пленум преди да изказвате неверните си заключения. Нищо от това което ми е било болка на душата не е било предмет на обсъждане на въпросния пленум. Ако се уважава човек като пише в сайтовете и прави някакви сравнения следва да знае за какво става реч.Не е достатъчно да цитираш някой конгрес на която и да е партия ако няма връзка с написаното и само хора които не са наясно могат да ви ръкопляскат. Пък като приемате нещо за врели некипели защо го четете. Голям специалист няма що, три реда злобни приказки дано да си вярвате, че не са врели некипели.
  • 64
    11
    11
    0 0
    18:03, 6 мар 2017
    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙


    💙💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙💙


    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙 💙💙
    💙💙💙 💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙


    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙 💙💙
    💙💙💙 💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙
    💙💙💙💙💙💙💙💙


  • 65
    11
    11
    0 0
    18:21, 6 мар 2017
    💙💙💙💙
    💙
    💙
    💙
    💙
    💙
    💙

    💙💙💙💙
    💙
    💙
    💙💙💙
    💙
    💙
    💙💙💙💙

    💙💙💙💙
    💙. 💙
    💙. 💙
    💙💙💙💙
    💙
    💙
    💙

    💙💙💙💙
    💙
    💙
    💙💙💙💙
    💙. 💙
    💙. 💙
    💙💙💙💙
Последни новини