От х:

Днес в x:

Методи Андреев: Управлението на Хасково е бандитско, кметът е олигарх

„Управлението на Хасково е бандитско, а не дясно. А кметът не е политик, а олигарх”. Това заяви в студиото на bTV тази сутрин депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Изказването му бе провокирано от левия депутат от Хасково Чавдар Георгиев, който се опита да политизира темата с имотите на градоначалника, като посочи, че това е дясното управление. Това предизвика избухването на Методи Андреев, който заяви, че моделът „Хасково” е олигархичен, а не политически, а олигархията процъфтява точно по време на ляво управление. „Повече от очевидно е, че над кмета на Хасково има чадър и този чадър го свързвам предимно с ДПС”, каза още Андреев.

По време на прякото предаване имаше включване от Хасково с двама общински съветници – Божидар Драганов от БСП и Антон Иванов от ГЕРБ. Повечето общински съветници отказали да участват в предаването, обясниха от телевизията.

„Ето, това е моделът”, посочи Методи Андреев. „Моделът е „аз на тебе, ти на мене”. И този модел съществува не само в Хасково, а в много общини, където кметовете са си изградили един олигархичен кръг. Там обществените поръчки се печелят само от близки фирми, успешно върви бизнесът на общинските съветници, които са забравили за какво са в Общинските съвети и се грижат предимно за бизнеса си. Те казват: Кмете, ще те подкрепим, но виж там нещо и за моите фирми”.

„По отношение на кмета на Хасково има един сигурен начин да се види дали се е облагодетелствал от властта – първият милион. Ако го е направил преди да влезе във властта, може да приемем, че е забогатял със собствената си предприемчивост. Но ако скалата на богатството тръгва стрeмително нагоре след влизането във властта, нещата са ясни”, каза още Андреев.

Той коментира и „златна нива”, която съпругата на кмета купува за 5 000 лева, а броени дни след това я продава 1.32 млн., като сделката е в същия ден, в който след години спорове общината се съгласява да плати 2.5 млн. лв. на фирмата-купувач на нивата.

„Тук нещата са ясни. Прекалено много съвпадения има. Само безкрайно предубеден човек може да приеме, че такава сделка се дължи на предприемчивост и находчивост. Явно кметът е искал да получи едни пари от тази фирма и е намерил начин да ги получи”, коментира Методи Андреев.

В края на предаването водещите съобщиха, че в интервю Найден Зеленогорски от Реформаторския блок е заявил, че ако кметът на Хасково се кандидатира за нов мандат, реформаторите ще го подкрепят. Водещите на „Тази сутрин” поканиха представители на РБ в студиото за коментар.

Haskovo.net       

От 41 общински съветници в Хасково пред камерата на bTV застанаха само двама - Антон Иванов (вдясно) и Божидар Драганов
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини