От х:

Днес в x:

МВР погна кмета за ремонта на стадиона в Хасково

Проверка за законноста на извършения ремонт на стадиона в Хасково започна МВР, научи Haskovo.net. Полицаите се сезирали от предаването “Тази сутрин” на bTV, в което бе обявено, че ремонтът на спортното съоръжение е започнал преди да бъде определен изпълнител.

Строителните работи започнаха още през юни, за да е готов стадионът за първия мач на “Хасково” в А група срещу шампиона “Лудогорец” на 19 юли.

На 10 юли пък бяха отворени офертите на кандидатите да изпълнят обществената поръчка за 998 892.03 лв. без ДДС. Две сдружения подадоха оферти в обявената от община Хасково обществена поръчка за ремонт на стадиона. Това бяха ДЗЗД „Консорциум Спортно строителство стадион Хасково“, където участват две фирми - „Аква-3“ ООД Хасково и „ЕМ ВИ-трейдинг“ ЕООД, както и Обединение „Стадион Хасково“ град Стара Загора, в което участват също две фирми - „Пи Ес Ай“ АД Стара Загора и „Трейс-Бургас“ ЕАД.

Консорциумът от „Аква-3“ ООД и „ЕМ ВИ-трейдинг“ ЕООД извършии ремонта на спортна зала „Спартак“ в Хасково. Именно той печели и поръчката за стадиона, а договорът с общината е сключен на 10.10.2014 г. с крайна обща стойност 995 784.65 лв.

Според информацията в сайта на агенцията за обществени поръчки обаче договорът е бил предсрочно прекратен на 20.02.2015 година по взаимно съгласие. Предвидените първоначално ремонтни дейности са били изпълнени на 43 процента, а изплатената сума е 427558.73 лв.

Haskovo.net




Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини