От х:

Днес в x:

4 °C

Ученици вадят 3 млн лева на светло

Хасковския пиар на НАП Божана Илиева връчва награда таблет на един от победителитев играта- второкласник от Пловдив

Ученици извадиха 3 млн лева от продажби на светло, след като изискваха да им издадат касови бележки за закупувани от тях стоки. Децата се нуждаели от фискалните бонове за да ги регистрират в играта на Национална агенция приходи „Парола: Касова бележка“ , чиято голяма награда PlayStation се дава този месец. Над 370 хиляди касови бележки са регистрирани от участници в играта през първите 4 месеца – от януари до април. Стойността на бележките надхвърля 3 млн.лв. или точно толкова приходи от продажби са били „на светло“ със съдействието на учениците, участвали в надпреварата на НАП.

В състезателния формат, който е достъпен във Facebook на е–адрес https://www.facebook.com/vlezvchas?fref=ts все още може да се включи всеки учащ с неограничен брой касови бележки, без значение от стойността на покупките, отразени в тях. Играта е до 31 май. До 22 май пък НАП раздава поощрителни награди – Flash памети и поздрав с автограф от „Революция Z“. За да се спечелят, трябва да се участва в играта с въпроси „В час ли си?“ във фен страницата на кампанията във Facebook.

Междувременно данъчните се включиха с образователни инициативи за ползата от данъците и договорите, които разясниха пред 1100 ученици от пет хасковски гимназии – Математическата, Езиковата и професионалните гимназии по автотранспорт, лека промишленост и дървообработване. Разясняването бе пред гимназисти на възраст от 15 до 19 години, които бяха убеждавани защо е важно да се плащат данъци и осигуровки. Така наречената кампания „Влез в час с данъците“, също продължава до 31 май. По време на срещата с данъчните децата питаха и научиха при какви условия могат да работят непълнолетните; какви са разликите между трудов и граждански договор и предимствата, които дава първия; защо е важно да сме здравно осигурени; какви са мерките, с които можем да противодействаме на сивата икономика и как дори младите хора в качеството си потребители могат да повлияят върху реалното отчитане на приходи от продажби. Както в случая с 3-те милиона лева. Част от гимназистите си признаха, че никога не са обръщали внимание на касовите бележки, не са ги взимани и дажене са били сигурни дали им се издават. С „Парола: Касова бележка“ обаче се убедили във важността на касовия бон, който пази правата им на потребители. С него не само могат да отчетат покупките си пред „финансиращия орган“, но също така и да направят рекламация на некачествена стока.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Кл
  клиент
  1 0
  23:28, 12 май 2015
  да поискаш касова бележка е голяма смелост в кварталния супермаркет.реакцията е убийствен поглед на касиерката и натякване за дребнавост.

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини