От х:

Днес в x:

Двe училища отбелязаха патронния си празник с концерти

Две училища от хасковска община отбелязаха патронния си празник днес на 11-ти май, когато се почитат Светите братя Кирил и Методий.

И двете школа бяха поздравени от шефа на инспектората по образование в Хасково Иван Панайотов. Най-напред просветният началник уважи събитието на Хасковското ОУ “Св.св. Крил и Методий“, което чества 130 години от откриването си.

По повод празника директорът на школото Костадин Калъпов получи от Иван Панайотов почетен юбилеен знак. На празник като на празник, извън официалната част децата участници в празничната програма поздравиха съучениците си, настоящите и бившите преподаватели, които бяха сред почетните гости.

Малко след концерта на хасковското училище и школото в с. Конуш отбеляза патронния си празник. Концертът беше в зала“ Недялка Симеонова“.

За конушенското ОУ „Св. св. Кирил и Методий" обаче днес беше двоен празник - освен патронен, педагози, родители и ученици, отбелязаха и 50-ата годишнина от целодневното обучение в училището. Конушенското е второто в страната, в което преди половин век е приложена тази система на обучение.

Пъстроцветният концерт на талантите от училището откри директорката Марияна Узунова.

Вокална група "Слънчеви зайчета" с ръководител Васко Делиев и танцовата формация "Дъга" с ръководител и хореограф Мария Маринова допринесоха за доброто настроение на всички в препълнената зала.

По време на програмата мултимедийна презентация разказа историята на училището, което е основано през 1896 г.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    12
    1234321
    10 -13
    19:33, 11 май 2015
    браво на калъпов и учителите!!!
  • 2
    От
    от публиката и на двете
    19 0
    08:49, 12 май 2015
    Бях и на двата концерта,браво на децата и учителите им,представиха се отлично!!! А този на ОУ"Св.Св.Кирил и Методий",с.Конуш беше уникален спектакъл,какъвто за пръв път изнасят ученици!Поклон за участниците и техните ръководители!Браво!
  • 3
    Ко
    колега
    14 0
    10:13, 12 май 2015
    Страхотен спектакъл поднесоха на публиката учениците на "ОУ Св.св.Кирил и Методий" с.Конуш!Браво на учителите и учениците!Поклон пред техния труд и всеотдайност!Нека има повече училища последователи на техния пример!
    • Др
      друг колега
      6 0
      20:54, 12 май 2015
      Едно уточнение-последните 5 снимки са от тържеството на Конушенското училище !

Още новини

Последни новини