От х:

Днес в x:

По границата замириса

Прекрасен, но краткотраен аромат се разнесе по границата ни с Турция от хиляди флакони за парфюми. Те обаче съвсем за кратко ароматизираха с остатъчната си миризма района на ГКПП Капитан Андреево, тъй като се оказаха празни и на всичкото отгоре фалшименто, разказаха проверяващите.

Товарът от близо 5340 флакона с логото на световноизвестни марки е разкрит от мобилни групи към Централното митническо управление и  звеното в Свиленград.

Празните флакони са превозвани с товарен камион с българска регистрация, шофиран от българин. Камионът е отклонен за щателна митническа проверка, при което прикрити зад и измежду групажната стока били и кашоните с парфюмените шишенца.

Флаконите са били предназначени за пълнене в България. Освен тази измама е разкрита и друга - на ментета детски текстилни изделия, по-голяма част от които с логото на Disney, щамповани с популярния анимационен герой Мики Маус.

През последните десет дни са установени и осем случая на пренасяне на голямо количество текстилни изделия - менте. При митнически проверки на румънски, турски и български товарни камиони, пътуващи от Турция за България и Румъния, са открити и задържани общо близо 50 000 текстилни изделия с логото на световноизвестни марки, обобщават от Митница Свиленград.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини