От х:

Днес в x:

Рекорд: 1900 във вила „Армира“ за три дни

Екипът на Вила "Армира" отбеляза рекорд по брой на туристите през последните три почивни дни. 1900 души са дошли да разгледат най-богатия частен дворец от римско време, останал по нашите земи. От общината посочват като факт, че преди няколко години вилата е посрещала по едва 4 000 гости годишно.

С реновирането на обекта обаче той се превърна в един от най-атрактивните културно-исторически обекти не само в Родопите, но и в цяла България.

Със съдействието на почетния гражданин на Ивайловград Божидар Димитров тук бяха върнати част от ценностите, открити при археологическите проучвания преди десетилетия и съхранявани до скоро в НИМ.

Покрай обновяването на обекта, се раздвижи сериозно и туристическият бизнес в общината. От администрацията съобщават, че все по-често хотели и къщи за гости в града и селата изпълват капацитета си. За следващата седмица например също са резервирани на 100 %.

С радост от общината отбелязват, че основно гостите на Армира и другите исторически обекти - гордост за Ивайловград като крепостите Лютица и Родостица, са българи. Напоследък обаче историческите забележителности се радват на интерес и от стана на туристи от Германия, Англия, Япония и Франция.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини