От х:

Днес в x:

Пренесоха „Вила Армира“ в Хасково

 

За няколко часа този следобед архитектурното антично бижу на Източните Родопи „ Вила Армира“ се пренесе на около 100 километра от обичайното си място и събра очите на хасковлии.

Разбира се, не става въпрос за целия  тракийския дворец, който се намира на няколко километра от Ивайловград, а за копия на някои от емблематичните за вилата части от интериора и по-скоро за пренасяне на атмосферата от древни времена.

Целият антураж на информационния център на „Армира“, предвождан от кмета на Ивайловград Диана Овчарова, дойде днес в областния Хасково, за да рекламира бижуто“ Армира“.

Вилата е включена в четвъртото издание на кампанията „Чудесата на България“ в частта за атракции.

Въпреки че Хасково участва също в онлайн надпреварата с два свои обекта - монумента Богородица и Гробницата край Александрово, оказа се, че ивайловградчани са разположили атракциона си в областния град по покана на местната управа.

Копие на мраморни колони, емблематичните от „Армира“ херми и римска лежанка, а около тях музи с купи с вода и розови листенца, бяха само част от оригиналното представяне на вилата.

Ивайловградчани бяха сложили и компютър, на който всеки можеше да гласува за обект  от културно-историческото ни наследство, но естествено, че призивите бяха за вот в полза на „Вила Армира“

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини