От х:

Днес в x:

Общинарка се венча в римски дворец на 2 хиляди години

Златина и Иван в момента на решителното ДА

Златина Гайдаджиева, която съвсем скоро ще стане майка, възстанови традиция отпреди 2 хиляди години като каза венчалното „Да“ във възстановената антична вила „Армира“ край Ивайловград. Дамата е в последният месец от бременността си, но избрала да мине под олтара преди предстоящото щастие. Поводът бил скорошното откриване на вила „Армира“ в средата на февруари, с което най- богатият частен дворец от римско време, открит по нашите земи, бе отворен за посетители. Това позволи на семейството на Златина и Иван Матеви да възстановят хилядолетна традиция.
Съгласно римските обичаи, бракосъчетаванията можели да се извършват освен в храмове и в домовете на знатните граждани, които били глава на фамилията. Фамилията в разбиранията на древните римляни включвала не само роднини, но и всички клиенти, васали и роби на патрона/господаря/ си. Във вила Армира определено е имало много сватби, защото владетелят е бил знатен и богат човек.


Докосването до магията на хилядолетията за семейство Матеви станало навръх националния празник 3-ти март, съобщиха техните колеги от администрацията а община Ивайловград. Длъжностно лице бе лично кмета на общината, Диана Овчарова. Тя, както и присъстващите свидетели и роднини, не успяха да скрият вълнението, емоциите си и бликналите радостни сълзи. Събитието премина под акордите на класическата китара на Петър Кондузов.
Щастливата булка призова всички които искат да се венчаят на уникално място, да изберат вила „Армира“, защото чувството е неописуемо и уникално.


Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини