От х:

Днес в x:

„Армира“ в челната тройка на туристическите атракции у нас

Античната вила „Армира“ в община Ивайловград е сред трите най- атрактивни туристически обекта в България. Тя е паметник на културата с национално значение. От 2014 г. е част от движението „100 национални туристически обекта“ на Българския туристически съюз.

Родопската туристическа перла беше отличена на трето място на спецалната церемония в столицата. Тя се проведе в рамките на годишната конференция за представяне на напредъка по изпълнение на Оперативна програма „Регионално развитие“.

Мининистър на регионалното развитие Лиляна Павлова и кметът на София Йорданка Фандъкова наградиха общините, които са отбелязали най-голям напредък в усвояването на европейските средства.

В категория "Най-атрактивна туристическа атракция" овациите обра Бургас с острова "Света Анастасия". Той е изграден от вулканични скали, площта му е 0,01 кв.км.

Втората позиция е за община Габрово, която е обединила три малки проекта в един голям.

В категорията "Социална инфраструктура" победител е община Стара Загора, заради резултатите пжо осигуряването на подслон на 64 деца. На второ място се нареди Търговище, а на трето Червен бряг.

В третата категория "Зелена и достъпна градска среда" първото място получи Русе за ремонта на централната градска част. Второто място отиде в Добрич и техния градски парк "Свети Георги". Трето място зае Пазарджик.

Общо 750 проекта са реализирани със средства на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. в цялата страна. 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини