От х:

Днес в x:

Мостът край Любимец готов месец по-рано

Днес ограниченията за преминаване по моста бяха премахнати

Мостът над река Марица край Любимец бе официално отворен за движение днес. Съоръжението е връзката на града с околните села и близо година и два месеца пътя за преминаващите се удължаваше с около 25 км, тъй като се налагаше да минават по обходен маршрут.

Ремонтът на моста започна в началото на февруари тази година, а строителните дейности приключиха с около месец по-рано от предвидения срок. За обновяването на съоръжението са използвани само висококачествени материали. Изцяло подменени са два от свързващите сегменти, възстановени са и връзките на моста, разширени са и тротоарните конзоли и са поставени нови парапети и мантинели.

Към най-горния пласт на асфалта е включена полимерна съставка, която значително подобрява качеството на настилката, казаха от община Любимец. Освен това всички кабели, които преминават през съоръжението, са вкопани в тротоара, за да не пречат на движението.

Впечатление прави и осветлението на моста - монтирани са енергоспестяващи лампи. Те внасят допълнително удобство и естетика на обновената отсечка. Голяма заслуга по придвижването на необходимите разрешителни и документи има и ръководният състав на администрацията. Той ежедневно наблюдаваше работата на обекта и участваше в работните срещи между Агенция „Пътна инфраструктура“, фирмата изпълнител и строителния надзор.

Анета Кутелова

Първите
Първите преминаващи

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини