От х:

Днес в x:

Бавят със седмици левчетата за инвалидите в Хасково

Стафен Манахилов

“Помощите за хора с увреждания, така наречените “интеграционни добавки” в размер на 42 лева, в Хасково се бавят със седмица-две. Парите не са много, но на тях разчитаме да си платим поне телевизията и интернета”. Това сигнализира в Haskovo.net Златко Комнев от Хасково, който е със зрителни увреждания.

По думите му интеграционните добавки трябвало да се изплащат между 25-то и 30-то число. От няколко месеца обаче парите се бавели и пристигали в със седмица-две закъснение. “Така пропускаме срокове за плащане и оставаме отрязани от света. Интересно е, че това се случва само в Хасково. В други градове, поне според хората, с които съм говорил – от Варна, Бургас, си получават парите навреме, само тук е така”, допълни Комнев.

Шефът на социалната дирекция в Хасково Стефан Манахилов заяви, че до 15 число всеки месец лично той подписва платежните за всички видове социални плащания в областта. След това обаче документите минавали през министерството, откъдето нареждали плащанията.

“Проверих лично в единната електронна система, средствата са пуснати днес и хората ще си ги получат”, допълни Манахилов. Той обаче няма информация защо в София се бавят плащанията за хората с увреждания и дали това се отнася само за Хасково. По думите му обаче разплащанията, с няколко изключения, се извършвали в срок.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини