От х:

Днес в x:

Левски се кани да смачка Хасково за рожденния ден на Гунди

Кадър от мача на 27-ми февруари, когато Левски унизи Хасково с 8 на нула

Левски София се кани да победи категорично Хасково предстоящото си гостуване на Ямача на 4-ти май от първенството на втората 6-ца в А група. Не че сините някога биха имали по-друга цел от това да бият всеки съперник, особено опашкар, но сега насторенията са да няма и помен някакъв случаен хикс, който понякога се случва в подобни уж решени мачове. За да няма изненади, левскарите са навити да вкарат колкото може повече голове. А те могат да вкарват много и то точно на Хасково. На по-предишния мач между двата отбора в София ни зашиха 8 парчета за рекордно унизителното 8:0.
Причината и за сегашната „кръвожадна” насторйка е, че мачът с Хасково съвпада с рожденната дата на синята икона Георги Аспарухов. Най-добрият левскар за всички времена е роден на 4-ти май 1943-та година и си отива без време в автомобилна катастрофа на 30-ти юни 1971 г. Заради трагичната му съдба, рожденните дни на Гунди не са обикновени, а се превръщат в нещо като свято поклонение пред паметта на синята легенда. В чест на Гунди спортният директор на сините Георги Иванов-Гонзо ще пристигне още утре в Хасково, където с местният фен-клуб на Георги Аспарухов ще уточнят организацията по почитане на сакралната дата. Рожденният ден на Гунди ще бъде отбелязан горе на стадиона преди началото на мача с Хасково. Насаме пък директорът предупредил играчите, че нещо различно от категорична победа ще е не само резил, а и обида за всички левскари.


Нахъсването на сините може да се окаже излишно ако разклатеният от проблеми Хасково не излезе за мача или поне не с титулярите си. В четвъртък футболистите от първия тим категорично отказаха да тренират, докато не им се изплратят двете забавени заплати от ръководството. Стачката им докара обещание, че една заплата ще бъде платена още следващата седмица, но нямало да е по-рано от 9-10-ти май. Мачът с Левски пък е доста преди това и ако футболистите не щат да тренират без пари, то едва ли ще искат да игрят. „Поговорихме си с играчите, обещаха да играят, коментира притеснения изпълнителен директор Тихомир Петков. Според него въпреки заканите, футболистите подновили тренировки още следващият ден. „Дори в деня на протеста повечето излязоха на терена след като си заминаха медиите” допълни Петков, който отдаде промяната на настроенията на тръпката, която всеки футболист има да се докаже точно срещу „Грандовете”.

Други източници от клуба обаче намекнаха, че до голяма степен протеста е иницииран от кръгове близки до отбора, които мътели главите на футболистите и дори ги карали да разтрогват по вина на клуба. Нормативните документи на БФС дават възможност един играч да скъса договора си без неустойки, ако два месеца не са му плащали заплата. Такава възможност имат 14 футболисти, тоест целия титулярен състав плюс първите три резерви. Новите играчи засега имат да взимат само по една заплата. Па последни данни обаче сега всички са се надъхали да играят и нещо повече-да развалят купона на левскарите. На тима даже е обещана специална премия ако бият Левски. Точната сума не се съобщава, но според достоверни източници тя ще е в размер от по една месечна заплата на играч или около 10-15 хиляди лева отборно.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини