От х:

Днес в x:

19 °C

Хасково и Пловдив под терористична атака

Пловдивските молове се оказаха минирани с фалшиви бомби, предаде наш човек от Пловдив

Хасково се изравни по Пловдив, но не по икономическо развитие, а по наличието на хора с болна психика. Пишман терористи минираха хасковска дискотека тази сутрин около 2 без 10, а 9 часа по-късно психясали в града под тепетата заложиха бомба в двата мола в районите Тракия и Западен. Според попадения до 112 сигнал, анонимен мъж предупредил, че е заложил взривни устройства в мол „Пловдив” и мол „Галерия”. Местоположението на бомбите естествено не било уточнено, както и причините за този тероризъм. Точно по това време огромните продавалници били претъпкани, включително и с пазаруващи от други градове, предаде наш човек от Пловдив. Той станал непосредствен свидетел на организираното извеждане на стотици хора от сградите и светкавичните полицейски отцепки, които били направени около търговските центрове. За липсата на инциденти при евакуацията допринесъл високия професионализъм на охраната в моловете и пловдивска полиция. Без нерви и излишна паника, те опразнили търговските центрове за броени минути, като някои от клиентите даже не разбрали защо толкова скоростно се озовали навън. Почти куриозно, именно тази експедитивност доведе до някакво напрежение при евакуацията. Клиенти се опитали да се върнат за автомобилите си на паркингите, други пък се сетили че забравили покупки по кафета и детски кътове, а естествено тези места попадали зад отцепките. В крайна сметка искрите били потушени. Хората били успокоени, че собствеността им е гарантирана, както и убедени, че колкото по-малко пречат на полицията да си свърши работата, толкова по-бързо ще си приберат колите и покупките. Спец екипи на пловдивските ченгета и специалисти от ДОТИ обследвали сантиметър по сантиметър подземните и надземни нива на двата мола, като в търсенето били впрегнати и кучета. В крайна сметка взривни устройства не бяха открити и към 15 часа в събота моловете подновиха търговията. Полицията мълчи относно подателят на сигнала, който е бил един и същ и за двата мола.

Мълчат и в Хасково, където също се оказа, че в нощен клуб Версай няма бомба. Тук обаче работата на заведението не е била подновена, а вместо поръчаните ред бул и водка, посетителите са пили по една студена вода. Търсенето продължи и сутринта, преди в ранния следобед да стане ясно, че няма никаква бомба. Предвид паралелната бомбена атака в Пловдив, репортерите пожелаха да разберат има ли според полицията връзка между двата сигнала. Хасковсикят комисар Ангел Цанков обаче бе решил да мълчи, като единственото, което го отличи от рибите бе периодично повтарящото се „не знам”. Полицейският шеф на Хасковско „не знаеше” дали мъж и жена е подал сигнала, откъде го е подал/макар системата на 112 да локализира мястото за секунди/, има ли вече заподозрян за телефонният тероризъм и какво се прави в момента за разкриване на терориста. Работело се по въпроса, но така и не стана ясно кога резултатите от тази работа ще излязат наяве. И дали.


Г.Христов

Търговските обекти бяха незабавно опразнени, като три часа пред тях дежуряха полиция...

 

...и журналисти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини