От х:

Днес в x:

Полицията предупреждава: Внимание крадци на агнета

На Великден традицията повелява да сложим на трапезата си агнешко. С наближаването на празника, а и на месец по-късния през май Гергьовден, статистиката показва, че зачестяват и кражбите на агнетата.

Затова от МВР предупредиха за повишено внимание на стопаните при продажбата на животни, особено на тези с големи стада.

Според практиката, потенциалните крадци, представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, които по-късно обират.

Затова препоръката на органите на реда и към животновъдите с по няколко овце и ярета за продан е да бъдат изключително предпазливи при контактите с търговците, които влизат в дворовете им под предлог, че ще изкупуват животни.

Съветите от полицията за превантивни мерки са стопаните да укрепват и заключват надеждно постройките със животните. При поява на купувачи, да бъдат бдителни и да се опитат да запомнят цвета и номера на превозното средство, с което се движат, особено в случай, че сделката се провали или пък отложи.Друг от съветите е да не се оставят непознати лица сами в имота под какъвто и да е предлог.

От полицията предупреждават, че  друга практика е недобросъвестни купувачи, дошли под предлог купуване на животни, да ви оберат. Обикновено измислят елементарни и на пръв поглед безобидни причини, за да ви отпратят за малко като например искат чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните. Това са само предпоставки, които крадците използват, за да отклонят вниманието ви и да останат сами в помещението, в което държите парите си.

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини