От х:

Днес в x:

Хасковлии по светите места за Великден, лятото запазено отсега

Екскурзия по светите места в Израел ще си подарят много хасковлии за Великден тази година. Проверка в туроператорските фирми показва, че екскурзията до Хайфа, Витлеем, Назарет и другите популярни места обаче няма да включва нищо по-особено от пътуването по друго време на годината. Седмичната класическа ваканция по тези места ще им излезе около 1200 лв. Цената е висока заради самолетните билети до Тел Авив. Туроператорите предупреждават, че в нея не е влючен бакшишът, който задължително се дава по онези места и излиза поне 3 долара на ден.

Хасковски екскурзианти ще събират куфарите в края на тази седмица и за друга романтична дестинация. Има доста записани за пътуването до Венеция-Флоренция-Рим-Болоня-Ница. Цената на екскурзията е 580 лв. Повечето от хората предпочитат автобус заради далеч по-ниската цена. Разликата със самолета е двойна. За около 400 лв. някои любители на пътешествията са избрали да прекарат предстоящата почивка в Черна Гора и Дубровник.

Наред със световните, родните курорти излизат също с добри предложения за Великден. В България има много интересни места и те не се забелязват от пръв поглед, просто трябва да ги търсите. Една такава дестинация, която приятно може да ви изненада, особено ако търсите действително покой, е град Дряново. Двудневния пакет сега се предлага с 50 % намаление - за 74 лв. Освен нощувки и закуски, включва и две вечери - една празнична Великденска и една традиционна постна вечеря.

Още отсега хасковлии резервират и следващата дълга серия от почивни дни, която ще е през май. Все по-голяма популярност набират ранните резервации и за лятната морска почивка. Още от януари са тръгнали записванията за септември например. Така хората ползват пакетни цени с намаления. Засега най-много резервации има за турските и гръцките курорти, които се очертават като най-приемливи за джоба на хасковлии.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини