От х:

Днес в x:

2 общини в Хасковско с финансова инжекция за общи устройствени планове

Градът на социалистическия реализъм е посочен към "голям туристически потенциал"

Две общини в Хасковско ще получат финансова инжекция от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изработване на проекти за общи устройствени планове през 2015-та година във връзка с изискването на Закона за устройство на територията. Помощта ще бъде безвъзмездна. По нея община Димитровград ще бъде финансиран със 142 650 лв, а община Харманли с 21 312 лв. Във финансовата инжекция обаче има нюанс, който се отразява на размера.

Димитровград е в списъка на 44 общини, които ще си разделят общо 5.3 млн лева. За тези общини е преценено, че имат потенциал за развитие на туризъм и през 2014 г. са сключили споразумения с Министерство на инвестиционното проектиране, имат сключени договори за изработване на общ устройствен план или са в процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки.
Харманли е в списъка от 32 общини, които получава общо 1,8 млн. лв. Характерното за тези общини е, че са с неизпълнени изцяло финансови ангажименти по сключени споразумения с Министерството на инвестиционното проектиране и договори за изработване на общи устройствени планове. Затова и сумите са окастрени.

Двете общини са единствените в областта, които ще получа държавна помощ за устройствените си планове. Останалите общини ще трябва да се оправят сами.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини