От х:

Днес в x:

12 от задържаните митничари освободени, само шефът зад решетките

12 от задържаните вчера при акцията на ДАНС и полицията 13 митничари на ГКПП Капитан Андреево са освободени. Те са разпитани в Пловдив, но срещу тях няма повдигнати обвинения. Те бяха задържани за 24 часа по подозрение, че са покровителствали канал за трафик на цигари от Турция.

По наша информация на разпити са привикани Ангел Пачеманов, Валери Казаков, Георги Варсамов, Георги Грамелов, Георги Стамов, Георги Манафъков, Димитър Ковачев, Иван Иванов, Иван Чакъров, Павел Павлов, Петя Колева, Тихомир Иванов, Христо Палазов. Повечето от тях са дългогодишни служители на плаца, с над 10 годишен стаж в системата на митниците. Освен Димитър Ковачев, всички останали 12 негови колеги ще се върнат на работа. Ковачев, който по време на арестите е бил временно изпълняващ длъжността началник на смяна, заради отсъствието на титуляра, остава в ареста с постоянна прокурорска мярка за задържане от 72 часа.

Освен митничарите бяха арестувани общо 26 души, сред които и трима гранични полицаи от Капитан Андреево. Граничарите също са били освободени и още снощи са се прибрали в Свиленград.

Още във вторник обвинения за контрабанда на цигари са повдигнати срещу седем души: турски шофьор на камиона с папиросите, собственик на склад в Пловдив, където са разтоварвани цигарите, и петима работници от склада.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини