От х:

Днес в x:

Хасково преди избори: дупка до дупка и неясни обещания

Улица Цар Иван Асен I е главния претендент за улица "дупка до дупка"

Хасково преди избори изглежда винаги по един и същ начин-лъснат в центъра и разоран по периферията. Всяка по-забутана или просто малка квартална уличка издглежда като да е бомбардирана, вярно с малокалибрени снаряди, но достатъчни да оставят следи. В тях колите се трошат, а пешеходците се пръскат при дъжд, освен ако не си контузят крака при комбинация с неработещо улично осветление. Не само има такова, ами и някои стълбове са готови да паднат и предизвикат доста по-големи бели от дискомфорта на тъмното. Всичко това се запазва до месец-два преди вота, когато местната власт започва да изпълнява желания. На миналите избори за кмет неочаквано забравения от всички Хисаря се сдоби с асфалт. Никога незабравяната Република-също. Още няколко известни с разнебитеността си улици получиха ново покритие, но не всички. Немалко бяха оставени „да има” за следващите избори. И да напомнят на гласоподавателите си какво печелят и губят. Не прави изключение и задаващия се през 2015-та година местен вот. И сега има мащабна програма за асфалтиране на хасковски улици, но от общината така и не изнесоха списък кои ще са те. Оправданията бяха учтиви-много били, не можело да се изброяват всички, пък и ще досадим на читателите си, загрижи се един общинар. Така, в името на бягство от досадата власта остави гражданите си в тревожно неведение по какво ще прибират колите си и къде ще играят децата им. Да се чудят и да си опичат акъла за кого ще гласуват.

Че хасковлии не им е досадно от новините за тяхната улица и квартал си пролича след призива на Haskovo.net „Снимайте най-голямата дупка по хасковските улици”. Много читатели си направиха труда не само да прочетат, ами изпратят „своите” дупки. Някои от тях са до болка познати и нищени многократно, като ямите по уж скоро асфалтираната Акация. За други вече са правени материали, а безнадеждното състояние на хасковските вилни зони е известно отдавна и като че ли е обречено да остане такова. Затова ви предлагаме палитра от хасковски дупки непопаднали досега в полезрението на медиите, като поради големия им брой ще ги представим в няколко серии. От любителските фотоси лъсва и друг изумителен факт - някои улици въобще и никога не са били асфалтирани и приличат повече на селски калдъръм. Други отсечки пък претендират за титлата „улица дупка до дупка”. Тя остана без притежател, след като досегашните й носители –улиците Липа и Веслец най-после се оказаха асфалтирани.

Новата Черна Дупка на Хасково явно е около градската градина. Състоянието на уличките, които водят към нея е плачевно и без изглед скоро да се промени. На Хан Крум има убийствена смесица от разбит асфалт от няколко поколения, павета и земя. По улица Волов има остатъци от асфалт, но пресечната й Брод май никога не е виждала такъв. Цар Иван Асен I наистина има асфалт от край до край, но той е толкова прояден, че уличката спокойно може да бъде прекръстена на 100-те дупки. Тя е и толкова дълга-стотина метра като на всеки от тях има дупка, освен ако няма по две.

Жив-зян са и улици и улички в триъгълника Мадара - Дунав - Стара Планина. Някои отсечки така и не са именувани на картата на Хасково макар да е видно че по тях минават/и паркират/ коли. Безименна отсечка над детската ясла/бившата №6/ не е виждала асфалт в съзнателния живот на своите жители, а някои от тях са доста стари. Сокакът излиза точно на завоя от Стара Планина за Дунав и минаването от лунния му пейзаж на нормален асфалт е като качването от ЗИЛ на Мерцедес.

На улица Генерал Карцов точно в центъра си има „нормалните дупки”. Това което впечатлява читателите е разнебитеното и изкорубено състояние на тротоара му. Така е заради отдавнашен теч/течове който който систематично изяжда и асфалт и плочки. Благодарение на обилното напояване върху тротоара вече си има и райграс и нищо чудно скоро да бъде преобразуван в зелена площ.

Това е първия епизод в сериала „най-яката хасковска дупка” като режисьори могат да бъдат всички хасковлии, които пожелаят да заснемат и изпратят улицата или сокака си. Току виж общината научи за проблема и току виж стане чудо-включат ви в неуточнения списък за асфалтиране на улиците. Да не забравяме, че идват избори.

Г.Христов

Безименна отсечка до Стара Планина и Дунав си няма асфалт но си има дупки

Улица Хан Крум- пресечка на Банска за градската градина
Улица Волов
А това е Брод по който няма брод от асфалт
Брод от другата му страна
Хасковски пейзажи

По улица Ген. Карцов непрекъснат теч засява с трева тротоара
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини