От х:

Днес в x:

11 °C

Хасково преди избори: дупка до дупка и неясни обещания

Улица Цар Иван Асен I е главния претендент за улица "дупка до дупка"

Хасково преди избори изглежда винаги по един и същ начин-лъснат в центъра и разоран по периферията. Всяка по-забутана или просто малка квартална уличка издглежда като да е бомбардирана, вярно с малокалибрени снаряди, но достатъчни да оставят следи. В тях колите се трошат, а пешеходците се пръскат при дъжд, освен ако не си контузят крака при комбинация с неработещо улично осветление. Не само има такова, ами и някои стълбове са готови да паднат и предизвикат доста по-големи бели от дискомфорта на тъмното. Всичко това се запазва до месец-два преди вота, когато местната власт започва да изпълнява желания. На миналите избори за кмет неочаквано забравения от всички Хисаря се сдоби с асфалт. Никога незабравяната Република-също. Още няколко известни с разнебитеността си улици получиха ново покритие, но не всички. Немалко бяха оставени „да има” за следващите избори. И да напомнят на гласоподавателите си какво печелят и губят. Не прави изключение и задаващия се през 2015-та година местен вот. И сега има мащабна програма за асфалтиране на хасковски улици, но от общината така и не изнесоха списък кои ще са те. Оправданията бяха учтиви-много били, не можело да се изброяват всички, пък и ще досадим на читателите си, загрижи се един общинар. Така, в името на бягство от досадата власта остави гражданите си в тревожно неведение по какво ще прибират колите си и къде ще играят децата им. Да се чудят и да си опичат акъла за кого ще гласуват.

Че хасковлии не им е досадно от новините за тяхната улица и квартал си пролича след призива на Haskovo.net „Снимайте най-голямата дупка по хасковските улици”. Много читатели си направиха труда не само да прочетат, ами изпратят „своите” дупки. Някои от тях са до болка познати и нищени многократно, като ямите по уж скоро асфалтираната Акация. За други вече са правени материали, а безнадеждното състояние на хасковските вилни зони е известно отдавна и като че ли е обречено да остане такова. Затова ви предлагаме палитра от хасковски дупки непопаднали досега в полезрението на медиите, като поради големия им брой ще ги представим в няколко серии. От любителските фотоси лъсва и друг изумителен факт - някои улици въобще и никога не са били асфалтирани и приличат повече на селски калдъръм. Други отсечки пък претендират за титлата „улица дупка до дупка”. Тя остана без притежател, след като досегашните й носители –улиците Липа и Веслец най-после се оказаха асфалтирани.

Новата Черна Дупка на Хасково явно е около градската градина. Състоянието на уличките, които водят към нея е плачевно и без изглед скоро да се промени. На Хан Крум има убийствена смесица от разбит асфалт от няколко поколения, павета и земя. По улица Волов има остатъци от асфалт, но пресечната й Брод май никога не е виждала такъв. Цар Иван Асен I наистина има асфалт от край до край, но той е толкова прояден, че уличката спокойно може да бъде прекръстена на 100-те дупки. Тя е и толкова дълга-стотина метра като на всеки от тях има дупка, освен ако няма по две.

Жив-зян са и улици и улички в триъгълника Мадара - Дунав - Стара Планина. Някои отсечки така и не са именувани на картата на Хасково макар да е видно че по тях минават/и паркират/ коли. Безименна отсечка над детската ясла/бившата №6/ не е виждала асфалт в съзнателния живот на своите жители, а някои от тях са доста стари. Сокакът излиза точно на завоя от Стара Планина за Дунав и минаването от лунния му пейзаж на нормален асфалт е като качването от ЗИЛ на Мерцедес.

На улица Генерал Карцов точно в центъра си има „нормалните дупки”. Това което впечатлява читателите е разнебитеното и изкорубено състояние на тротоара му. Така е заради отдавнашен теч/течове който който систематично изяжда и асфалт и плочки. Благодарение на обилното напояване върху тротоара вече си има и райграс и нищо чудно скоро да бъде преобразуван в зелена площ.

Това е първия епизод в сериала „най-яката хасковска дупка” като режисьори могат да бъдат всички хасковлии, които пожелаят да заснемат и изпратят улицата или сокака си. Току виж общината научи за проблема и току виж стане чудо-включат ви в неуточнения списък за асфалтиране на улиците. Да не забравяме, че идват избори.

Г.Христов

Безименна отсечка до Стара Планина и Дунав си няма асфалт но си има дупки

Улица Хан Крум- пресечка на Банска за градската градина
Улица Волов
А това е Брод по който няма брод от асфалт
Брод от другата му страна
Хасковски пейзажи

По улица Ген. Карцов непрекъснат теч засява с трева тротоара
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини