От х:

Днес в x:

Слънца и Щурчета премериха сили в шампионска лига на Хасково

Малките шампиони от ОДЗ 15


Децата на Хасково си спретнаха Шампионска лига поради липса на местен спорт, който да го отведе дори и близо до оригинала. Уж елитните ни спортяги ги хващат с допинг, за другите не Шампионска, ами А лига на България им е много и бързат да се върнат на село. Останалите даже не смеят да мечтаят. За щастие, това не важи за спортистите от детските градини. Десетки деца от Обединени детски заведения Слънце и Щурче си спретнаха мини олимпиада по няколко спорта. Надпреварата в голямата зала на Младежкия център е част от по-мащабен турнир обхващащ всички детски градини на Хасково и който на 29-ти април ще определи шампиона на града в турнира „Най-малките слънца на Хасково“. Най-мащабното спортно мероприятие на Хасково до момента върви без да струва нито лев на общината и без претенции за специални бази и организации. На мъниците им бяха достатъчни зала и топка.

Макар спортните дисциплини да бяха няколко общото между тях бе, че са с топка. Нямаше как да е иначе след като съорганизатор бе детският футболен клуб „Слънце“ където редовно тренират има няма 200 хасковски малчугани. Треньорът им Иво Конгалов пък бе съдия в турнира. Надпреварата бе индивидуална и отборна. В директното премерване на сили между „слънцата“ и „щурчетата“, надмощието бе поделено.

При момиченцата първите две места отидоха у малките щурчета Мима Донева и Анна Иванова - ОДЗ 19 "Щурче", 3-тото място зае Ели Златкова - ОДЗ 15 "Слънце". При момчетата обаче слънчицата светеха от ярко по ярко-топ 3 бе окупиран от представители на ОДЗ 15 „Слънце“ - Владимир Вълков - Мирослав Янчев и Георги Радев - ОДЗ 15 "Слънце". В крайна сметка в комплексното класиране 15-то ОДЗ надделя с мъничко над 19-то и се класира за финалния кръг на 29-ти април в зала „Спартак“. Там съперници ще им бъдат победителите от другите предварителни турнири ОДЗ 3 "Зорница", ОДЗ 16 "Славейче" и ОДЗ 17 "Иглика". Те ще излъчат носителя на хасковската детска шампионска лига.

Г.Христов

..и достойните им съперници от ОДЗ 19 Щурче
Мереха сили в турнира Малките слънца на Хасково
С помощта на детски СК "Слънце" на Иво Конгалов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини