От х:

Днес в x:

"Маратон на добротата" завладя детското отделение в болницата в Хасково

Изображение 1 от 6

     Най-малките пациенти в Многопрофилна болница за активно лечение в Хасково получиха подаръци от възпитаниците на  4 детски градини от областта.

    Благородният жест е част от националната инициатива “Маратон на добротата“, в която са се включили 350 учебни заведения в над 120 населени места в цялата страна. Тя е по идея на автора на детски приказки и основател на платформата www.detskiprikazki.com  – Виктория Петрова.

     Маратонът насърчава децата над 4-годишна възраст да правят добрини. Една от тях е да изработят картички и подаръци за малките пациенти настанени в болниците. В област Хасково  в инициативата се включиха забавачките " Зорница" и "Незабравка" от Хасково, "Щастливо детство" от Тополоврад и "Снежанка" от Минерални бани.

    "Подехме инициативата в началото на ноември. Тя мина  няколко етапа. Първо четохме приказки за добротата, след което изработихме кутия, в която пуснахме листчета с добрини, които са направили децата. Днес с в детското отделение на хасковската болница подарихме на малките пациенти коледни картички и подаръчета. В инициативата се включиха и родителите, които закупиха книжки и  материали за рисуване. Надяваме се да накараме всички деца да продължат да правят добрини", разказа Людмина Мечтанова, която е преподавател в Д Г“Зорница“-Хасково.

    В момента децата, които се обгрижват в детското отделение на хасковската болница са 20 . Част от тях получиха подаръците си лично от малчуганите от детските заведения.

    Таня Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини