От х:

Днес в x:

Хасково пада и от Черно море след като от 3 метра бие в аут

Варненци се поздравяват след гола- сн.мрежата

Хасково загуби с 0:1 от Черно море предпоследния си мач от редовния сезон на А група и остава с незавидните 7 точки и голова разлика 11:47 след 21 изиграни кръга. Тази статистика може да бъде променена в 10-те мача от плейофната фаза на шампионата, в която първата 6-ца в класирането ще се бори за медалите, а втората ще определя изпадащите от групата на майсторите. До спасителното 10-то място нашите ги делят цели 13 точки, а на това място е добрата стара Славия. Именно тя ще се изправи срещу нашите на Ямача във вторник от 15.30 часа. Въпреки комфортния аванс, отборът на Венци Стефанов вероятно ще играе на кръв, за да не им пусне собственикът кръв ако по някаква въртележка се озоват във Б група.

В двубоят на Тича хасковлии хасковлии играха бойко и вдъхновено и в по-голямата част от мача бяха напълно равностойни, че дори и надиграваха домакините си. Единственият гол падна от дузпа в 45-тата минута след като Кирчо Крумов бутна леко играч на варненци, който падна като умиращ лебед в наказателното поле. Преди това гол на Черно море бе отменен заради засада. Хасковлии имаха достатъчно шансове да изравнят но направиха недопустими пропуски включително и очи в очи с вратаря на домакините. Най-голям шанс имаше Тейнур Марем който 2 минути преди гола имаше шанс да стреля от три метра с глава, но вместо в мрежата прати топката в аут.

Във втората 6-ца на първенството компания на нашите ще правят почти сигурния втори изпадащ Марек с 14 точки засега, въпросната Славия с 20, Локо ПД с 21 а следващите два съперника ще се определят от въртележката за 6-тото място между Черно Море, Левски и Ботев ПД. Засега за медалите продължават „канарчетата“ но шансове имат и „моряците“ и „сините“ които са с равен брой от по 31 точки. Пловдив води с 2.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини