От х:

Днес в x:

14 °C

Катастрофирала шофьорка: Не даде мигач, но мислех, че ще завие

Две коли свариха да се ударят на детелината на Раковски и Васил Левски

Култово обяснение за катастрофата, която предизвика, даде хасковска шофьорка. Според Чонка причината да блъсне своята Астра в движещия се по пътя с предимство Опел Омега е, защото мислела, че другата кола се кани да завие. „Не даде мигач“, уточни Чонка, а после учудено допълни: „То не му и трябва, де“. Заради неправилното разчитане на мислите на колегата шофьор, тя продължила направо, пренебрегвайки очевидния обърнат триъгълник, който представлява знака Б2 - пропусни движещите се на пътя с предимство.

Инцидентът стана малко преди 10 часа на детелината на „Раковски“ и „Васил Левски“ на изхода за Димитровград. Васил тъкмо заредил на бензиностанция своята Омега и врътнал на кръговото, за да се върне обратно към града. Бил по пътя с предимство и смятал, че спокойно ще се спусне към Аско Деница и същинския булевард. Сметките му обаче били без Чонка. Тя идвала откъм гимназията по дървообработване и се канела да продължи по „Васил Левски“ на път за болницата. Там мъжът й бил на изследвания и тя бързала да си го прибере. Замислена за здравословните дертове на семейството, жената незнайно защо решила, че идващата й от ляво Омега ще продължи в същото направление след завой наляво и просто намалила, но без да спре. Именно ниската скорост предотвратила сериозни щети при сблъсъка. Астрата на Чонка е със счупен ляв мигач и леко огъната ламарина от същата страна. Опелът на Васил обаче бе пострадал по-сериозно, въпреки че мъжът отчаяно завъртял волана, за да избегне сблъсъка. Като цяло предницата на колата му бе изпотрошена, дори самият водач не бе сигурен дали тя остава в движение.

Половин час след сблъсъка засегнатите страни още чакаха КАТ, като прекарваха в дух на разбирателство минутите заедно. „Поне не ме напсува човекът“, облекчено въздъхна възрастната жена, която чистосърдечно си призна, че вината е изцяло нейна.

Г. Христов

Чонка решила че другата кола ще завива наляво и не спряла да я пропусне
Васил гледаше тъжно разбитата си предница, докато звънеше на пътна помощ
Инцидентът станал при липса на друго движение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини