От х:

Днес в x:

Бъдещ баща оцеля като по чудо, след полет в пропаст на магистралата до Крепост

Тенчо гледа жално остатъците от колата си, докато я вадеха от пропастта

Настоящият и бъдещ баща Тенчо Вълев от Хасково се размина без драскотина, след като тази сутрин полетя от 4-5 метра височина на пътния възел до Крепост от изграждащата се автомагистрала Марица. Корсата му пропаднала в пропаст докато кротко пътувала в посока Димитровград. Шофьорът видял, че пътят пред него внезапно изчезва, но не успял да спре. След 4 метра спирачен път колата стъпила на въздух и след няколко салта се приземила по таван долу. По неведоми пътища Божи, водачът се отървал без драскотина, но шокът го държеше няколко часа по-късно.

Инцидентът станал в 6.30 часа тази сутрин. Готвачът в хасковската фирма Делена бързал за димитровградския пазар натоварен с айрян. Не подозирал, че снощи строителите на магистралата променили организацията на движение. Най-дясното платно на пътя за Димитровград било затворено, като промяната била означена с бариера, знаци, дори светлинна сигнализация.

Понеже хората си знаели стоката, особено тези пътуващи от и за Димитровград, решили да се подсигурят с насип от чакъл, който никой не може да не забележи и пренебрегне. Или поне така си мислили. Снощи по някое време, през отсечката минал очевидно тежък камион, който помел знаци, бариера, сигнализация и колкото и невероятно да изглежда-насипът с чакъл. Макар че се виждаха чаркове по платното от самото возило нямаше и следа, но за сметка на това имаше обилни остатъци от моторно масло, изтекло от спукания картер. Освен, че пътят бе пързалка, спасяващата сигнализация била напълно отнесена, а по закона на Мърфи сутринта над района се спусна гъста мъгла. Това били съставните части на капана, в който за щастие хлътнала само една кола. Можело да бъдат и повече. В момента на катастрофата с Тенчо, зад гърба му идвал друг автомобил който не подозирал, че отпред има някакъв проблем. Успял обаче да спре след като видял, че първата кола изчезнала в нищото. Именно другият автомобил подал и сигнала до 112.

Що се отнася до катастрофиралия, той се зарече да направи голям курбан за оцеляването си. Щяло да му бъде лесно, щото и без това бил в транжорната на ресторант. 39-годишния мъж имал още един повод да благодари за чудодейното си спасение-жена му била бременна с второто им дете.

Г.Христов

Само преди час бях там, обяснява още потресения мъж
Колата литнала по внезапно свършващ път на пътния възел до Крепост
Автомобилът бе със смачкано и изпотрошено купе
Но дори не издраскал водача си
До инцидента можеше да не се стигне, ако някой не отнесъл бариерата и предупреждаващите знаци
и изпочупил светлинната сигнализация
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Qw
    qwe
    57 -2
    10:49, 30 яну 2015
    ей да се не знае и строителите еми камион ги отнесъл е добре сложете още от щъркелите да знае не на 5-метра от изкапа
  • 2
    Кр
    Крум
    48 -6
    10:53, 30 яну 2015
    това е колата- опел корса, може да е малка и смешна, но е предпазила водача си- веднага отивам и си вземам една такава, те и безтуй са по 1000 лв.
    • Nq
      nqma takava darjava kato bg
      16 -9
      13:23, 30 яну 2015
      da ako ne kara6 mercedes ili bmw na4i ne si tuyr4in hahahah selski gazari
  • 3
    Ne
    Neso
    21 -5
    11:14, 30 яну 2015
    To4no na sa6toto mesto v 4.00 h ı az za malko da otnesa tabelıte. Moje lı tolkova nekadarna rabota ,tezı stroıtelı samo podpırat lopatıte. Ako bıah az 6tıah da gı Sadıa! Znak 30 do propasta!
  • 4
    MОМЧЕ-КУРБАН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! Само бъди сигурен , че ти не си виновен за случката ! Живееш в такава измислена държава ,че ако не си ходил по белите държави - няма да разбереш за какво ти говоря !Нямаш си представа колко дебили вземат заплати та ти да направиш тази щастлива каскада ?!
  • 5
    Ah
    aha
    39 0
    12:00, 30 яну 2015
    Много пъти съм писал тук,че обозначенията на пътното са много зле, от миналия век.Който е ходил навън,ще ме разбере.Там като има ремонт се знае от километри.
  • 6
    Ni
    niv
    11 -29
    12:02, 30 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
    Го
    Гост
    30 0
    12:04, 30 яну 2015
    Добре че се е отървал човека невредим най вероятно с огромна уплаха. Бил е малкия дявол.
    Иначе какво да кажем българска си му работа. От строителите които е трябвало да поставят по надеждна и повече сигнализация, до шофьора дето е отнесъл всичко и е избягал без да му пука че някой може да пострада.
  • 8
    2 млн. км
    4 -23
    13:53, 30 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 9
    Пе
    Петя
    16 -1
    15:40, 30 яну 2015
    В този случай някои хора са за затвор! Как може при такава опасност да сложат някакви си табели, че и да няма никакъв контрол????
  • 10
    До
    до всички жалващи се
    10 -14
    15:44, 30 яну 2015
    "Най-дясното платно на пътя за Димитровград било з... Виж коментара
  • 11
    До
    до всички жалващи се
    8 -14
    15:47, 30 яну 2015
    И как така маркировката е била отнесена снощи, а о... Виж коментара
  • 12
    Во
    водач
    4 -2
    14:37, 31 яну 2015
    Истината.колко от далеч да сигнализират от Бирената фабрика ли.Да построят стена като Берлинската ако не се научим да караме полза няма
Последни новини