От х:

Днес в x:

14 °C

Пияни къртят огради и светофари на Авеню

Две коли нацелиха светофар и ограда на кръстовището до Авеню

Двама пияни хасковлии си го изкараха на ограда на култовото кръстовище на „Дунав“ и „Кирил и Методий“ до магазин Авеню. Там заиграни шофьори редовно къртеха многострадална ограда от горния край на кръстовището. Предвид факта, че писналия му собственик я изгради с железобетон, този път джигитите се насочиха към стар каменно-тухлен дувар от долната част на кръстопътя. Засечката на две коли и стена е станало половин час след полунощ на събота срещу неделя. В карамбола са пострадали и два светофара.

Причината за инцидента е традиционна за това кръстовище-отнемане на предимство. При липсващ или мигащ жълто светофар, предимството е на улица „Дунав“. Водач на Форд Галакси по „Кирил и Методий“ обаче очевидно не е знаел това или не е познавал обърнатия надолу триъгълник, който представлява знак Б1 :„пропусни движещите се на пътя с предимство“. С предимство е било БМВ идващо откъм Авеню. При навлизането му в кръстовището Галаксито го засича под прав ъгъл и го хвърля върху светофара и ниската каменна стена. Като по-умна тя отстъпила, а светофара взел солиден наклон спрямо земята. Активираният еърбег отървал 34-годишния водач на бавареца от по-сериозна травма от получения счупен нос. Виновният 43-годишен шофьор на форда се отървал без поражения.

След теста с дрегер обаче се оказало, че и двамата са виновни. Галаксито било насмукано до 1.32 промила, а потърпевшото БМВ било сръбнало само до 0.9. Все пак повечето глоби ще плаща Форда, който е отнел предимство, отделно, че веселите молекули в кръвта му са над криминалната граница от 1.2 промила. По случая е образувано и досъдебно производство.

Г.Христов

Каменният зид е поизкъртен, тухлите по-надолу се държат само от телената ограда
Многосъбаряната ограда този път е непокътната. Само светофара до нея е леко наклонен
При липсата на светофар, пътуващите по трасето на таксито трябва да чакат всички от Дунав
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ем
  Емил
  35 -4
  13:50, 26 яну 2015
  Този стопанин ако си бе застрахова оградата щеше вече да е милионер,та те я събарят вече 100-ти сигурно.....
  • То
   точен
   14 -7
   16:19, 26 яну 2015
   Кажи къде си спираш застрахованата кола и кой номер е и аз ще ти помогна да станеш милионер.
 • 2
  Sy
  sysad_1422277347
  20 -2
  14:57, 26 яну 2015
  Трябва ли да загине човек на това кръстовище за да разбере някой, че това кръстовище е неправилно регулирано. За водачите които се движат по "Св. Кирил и Методий" посока центъра няма никаква видимост към сфетофара и пътните знаци. Днес най сетне отрязаха дървото пред сфетофара!
 • 3
  No
  NoAnony
  6 0
  15:46, 26 яну 2015
  След второто събаряне, нямаше да искат да му я застраховат.
 • 4
  Ца
  цар алкохол
  16 0
  16:52, 26 яну 2015
  Ако не е алкохола, не ще да е така. Но те и трезви карат като пияни. Преди години, когато дисциплината беше по строга, също карахме пийнали, но някак си се пазехме едни други. Сега най младите са като на панаира с блъскащите колички.
 • 5
  Go
  go6o toploto
  9 -3
  17:16, 26 яну 2015
  daite ima po 100 godini i im vzemete knijkite zavinagi na te piqni kaskadjori
 • 6
  Ми
  Милен
  15 -1
  17:19, 26 яну 2015
  Трябва да се сложат легнали полицаи от всички краища та да се минава бавно... то да те е страх и на зелено да минеш през това кръстовище...
 • 7
  :(
  :(
  2 0
  23:15, 26 яну 2015
  до съдебнодело и по една студена вода! И до следващото ПТП! До кога? На дунав умряха двама за 3 дни .... И отново нищо ... Все надолу, браво браво
Последни новини