От х:

Днес в x:

Хасковска фирма сред бг емисарите на изложение в Амстердам

Шивашка фирма от Хасково участва в българската търговска мисия от сектор текстил и облекло, която замина на изложение в Амстердам. Посещението е  по линия на  Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. 

Дани Фешън ЕООД - Хасково  е сред 15-те родни участнички в тридневния форум. Хасковската компания популяризира родната стока наред с фирми като тази на модния гуру у нас  Жана Жекова.

Има компании от Русе, Асеновград, Ямбол, Габрово, Пловдив, Плевен, Свищов, Смолян  и Кърджали. 

В първия ден от участието си в мисията българите са посетили специализирано изложение Modefabriek 2015, където освен да се запознаят с актуални тенденции в бранша, са провели и работни срещи  с изложителите. 

Предстои  българските мениджъри да се включат в семинара „Ключ към успеха“, който ще се проведе в центъра Westergas-area, където е обявена седмица на модата.

Нашите представители ще присъстват е на модно ревю, организирано в рамките на Mercedes-Benz FashionWeek -Amsterdam, и ще посетят World Fashion Centre. 

В Търговско-промишлената палата на Амстердам  участниците в търговската мисия ще могат да обсъдят и темата „Как се прави бизнес с България в сектор мода и облекло“ по време на организирания семинар.

Родните модисти ще проведат работна среща с ръководител на СТИВ-Хага Мариана Чавракова, която ще ги запознае с особеностите на холандския пазар. В програмата на промоционалната проява е предвидена и среща с Посланика на България в Холандия Никола Колев. 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Po
    Popo
    6 -2
    13:18, 26 яну 2015
    Браво, само така Ицо./Храбрия шивач/
  • 2
    .
    .
    4 -1
    15:50, 26 яну 2015
    Само напред!

Още новини

Последни новини