От х:

Днес в x:

С 3 биса „Остава“ взривиха театъра в Хасково

Емоционално, зареждащо и новаторско. Така само с три думи може да се опише стартът на националното турне „Остава и театъра“, което тръгна от хасковската сцена снощи.

В залата на „Иван Димов“ алтернатив групата се появи с момчетата от квартет „Сапаев“, с които свириха пред голяма публика за първи път.

Че спойката им се получи, със сигурност могат да потвърдят меломаните, които бяха в залата снощи.

Преживяването беше наистина различно, първоначално изглеждаше, че ще е трудно смилаемо заради странната акустика в театъра. Все пак не гледахме пиеса, а бяхме на концерт на най-популярната у нас алтернатив банда. В крайна сметка обаче експериментът се получи“, споделиха на излизане хората.

Остава“ изпяха популярните си парчета от последните 14 години, но има песни, които преминават във времето и стават емблема за създателите си. Че една от тях е „Шоколад“, която с появата си през 2003 година изстреля „Остава“ на върха в музикалните класации у нас, се потвърди отново и снощи. Още с първите акорди публиката буквално се взриви.

Освен най-хитовото си парче, за първи път пред голяма публика групата представи и най-новата си клипирана песен „Океан“. Тя ще е част от новия им албум, който ще се появи на пазара през март.

Ако се съди по реакцията на феновете в залата, парчето има всички качества да стане хит. Най-бурните аплодисмети обаче бяха за главния герой от клипа – 3-годишния син на вокалиста Свилен, който носи неговото име. Малкият се качи на сцената редом до баща си.

Петима от най-новите фенове на „Остава“ от Хасково пък са от Защитеното жилище в областния град. Момчетата признаха, че за първи път чуват подобна музика, но толкова им харесало, че си помечтаха точно „Остава“ да свирят на благотворителния им бал през май.

Така с много музика, различно изживяване в театъра и три биса „Остава“ акостираха в Хасково за два часа. Оттук тръгва турът им в цялата страна, който ще мине през още 22 театрални сцени.

Проектът е на драматурга, в момента шеф на хасковския театър Елин Рахнев, и по всичко личи, че ще напише нова страница в българската музика.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    По
    Посетил концерта
    18 -38
    15:28, 21 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Ан
    андрешко
    40 -19
    16:05, 21 яну 2015
    Хайде хайде чак толкова не се напъвайте
  • 3
    Ss
    ss-23
    41 -9
    19:58, 21 яну 2015
    И Аз това се опитвам да им кажа но Те не разбират от дума.Бил съм "тесногръд и озлобен човек".Аз също съм ходил на концерти и то на доста рок групи,но "Остава" ми идват в повече от към страна на лошо преживяване.Дори на една от снимките се вижда че има свободни места,дали не са чакали мен и мои приятели,фенове на ИСТИНСКИЯ РОК да ги заемем?Ха-Ха-Ха няма как да стане.Ако на това му казвате рок,заблудените сте вие уважаеми ПОСЕТИТЕЛИ на вечерната седянка.
  • 4
    Кр
    Крум
    35 -4
    09:40, 22 яну 2015
    Правят се на професионалисти от двадесет години,но са абсолютни аматьорски музиканти. И квартета отзад няма да помогне. Скамейкаджийски песни с гей вокали! Псевдо- изкуство и култура. Не обвинявайте хората че не са присъствали.
  • 5
    Ww
    www
    5 -30
    09:43, 22 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
    Ha
    haskovo.net_1421918671
    3 -28
    11:19, 22 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
    Ss
    ss-23
    13 -1
    17:49, 25 яну 2015
    haskovo.net-Кога мислите да свалите тази ваша статия?Мина доста време,и вече никой не ги помни.То няма и с какво да бъдат запомнени,на фона на отегчената музика която правят.

Видеа по темата

Още новини

Последни новини