От х:

Днес в x:

Бежанец интелигент псува и бие в хотел, 11 нелегални складирани в къща

Случайно или не хотелът бе начална точка на всички протести на харманлийци срещу бежанците

Сирийски бежанец висшист налетял на бой във фоайе в харманлийския хотел Хеброс и халосал с юмрук в гърдите работещия там Ирен Чаушев. Преди това благословил многократно всички, намиращи се на рецепцията и гости на хотела и им показвал неприлични жестове. Бежанецът боравил само с една ръка, защото в другата стискал стъклена бутилка с прозрачна течност, оказала се впоследствие водка. Пияният интелигент бил озаптен от незабавно пристигнала полиция, която го закопчала и повела за нощуване в участъка. Действието се развило в 22.40 часа в понеделник.

Още на следващият ден харманлийският съд го осъди по Указа за борба с дребното хулиганство. Санкцията обаче е минимална - 250 лв. глоба, защото поради ниската степен на обществена опасност, деянието не се тълкувало като престъпление по НК. Още повече, че Ахмед Дауиш Али се признал за виновен и се покаял. Пред съда обяснил, че тъкмо научил за смъртта на майка си в Сирия, което силно го разстроило. Някъде по време на утешаването с водката решил да си го изкара на първия срещнат. 38-годишния Ахмед имал чисто съдебно минало. Нещо повече, бил дипломиран фармацевт от университет в Украйна. Имал обещаваща практика в родния си град Хомс, преди войната да го принуди да напусне родината си. Бил благодарен на България, че го е приютила и се зарекъл да не прави повече проблеми.

Такива обаче направиха негови неидентифицирани събратя, които бяха разконспирирани в запустяла къща в Симеоновград на влизане откъм Харманли. 11 нелегални бежанци предизвикаха намесата на полицията и отдел "Миграция", след като били изловени рано сутринта на 19-ти в имот, собственост на някой си Гошо Заека. За местната знаменитост се знаело, че бил от групата на небезизвестния Весо Гвардееца и се считал за почти имунизиран срещу преследване от органите на реда. С бежанците обаче не му провървяло - ще му бъде повдигнато обвинение за укриване на лица, извършили престъпление. В случая това се явява незаконното пресичане на държавната граница. Нелегалните са изпратени към транзитния център в Елхово. Оправданията на Заека били, че намерил 11-тимата премръзнали на пътя и се смилил да ги приюти в мразовитата нощ. Натъпкал ги в две тесни стаички, уж само до сутринта. Не ги познавал, нямал никакво вземане-даване с тях.

Според запознати обаче това е част от новооформящ се канал за трафик на бежанци, към който се пренасочват голяма част от контрабандистите през българо-турската граница. Бизнесът носел повече пари и по-малко риск. Ако контрабандата бъде спипана, тя се унищожава, докато в случая със сирийците обикновено таксите са платени, а веднъж заловени, стават грижа на държавата. Трафикантът пък се разминава леко, стига да не бъде спипан да пресича с нелегални на самата граница.

Г. Христов

Агресията на част от тях им идва в повече, включително и при децата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Zo
    zoro_1421856925
    30 -3
    18:10, 21 яну 2015
    България си играе с огъня. След като се разпали , гасене няма!!
  • 2
    Кр
    Крум
    13 -3
    18:18, 21 яну 2015
    да се разпалва да става квото ще става и да свършва, че ми писна
  • 3
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    24 -5
    18:50, 21 яну 2015
    Сто висшета да има си остава прост ******...расата си е раса
    • In
      insider
      7 -10
      21:12, 21 яну 2015
      ako ima mangali v tozi sviat,tova si ti bokluk takev.
      ti chel li si kakvo e kazal hitler za bg.?
      znaesh li kolko mangali kato tebe rabotiat v arabskite strani?
      za kakva rasa mi pishesh! stani i xvani motikata da rabotish za 300 lv.ZAPLATA.hahaha,,,,evropeets!!!!!!!!!!!!
    • Су
      СУС АМЖИК
      7 -5
      22:00, 21 яну 2015
      Фмирисан ******* твоето место е в брикетна фабрика и скоро ще ти дойде реда.ще се превърнеш в три киловата еко енергия на цена 0.80 стотинки.хитлер е захранвал бункера си с ******и,като тебе.
  • 4
    Ka
    Ka.Nik.h-li
    3 -8
    21:00, 21 яну 2015
    Ne opradavam tazi mu prostupka.No edva li e neobho... Виж коментара
    • Су
      СУС АМЖИК
      7 -3
      22:03, 21 яну 2015
      Ако майка ми умре значи е нормално кадъно тъпа да дойда у вас и да те спукам от бой и да ти наеба турчина.
  • 5
    Hi
    hitler
    6 -2
    21:39, 21 яну 2015
    ooo Ka.Nik.h-li ti veche si hodila v lagera te sa te perali qkata shtom taka gi zashtitavash sig sa ti prusnali halkata " nejno"
  • 6
    Хр
    християнмюсулманин
    9 -1
    22:15, 21 яну 2015
    Наблюдавайки развиващите се събития, за мен това не са мирните граждани на тези страни решили се на бежанската вълна. В днешно време по света както и тук потъващият кораб най напред се освобождава от мишките. Предлагам, при такива инциденти да се отбелязва на кой какъв роднина е починал. Да не би повторно пак същият роднина да е починал за смекчаване на вината, защото от България няма как да се проверят тези неща.
  • 7
    _1
    _1421872450
    10 -2
    22:32, 21 яну 2015
    За да се оправи българия трябва да избием политиците. Колкото повече избием толкова по добреv всички са готови майка си да надупят за да вземат някой лев. Долно мръсно предателско бългтарско семе. Да ви *** майката
    • In
      insider
      7 0
      23:12, 21 яну 2015
      a taka ti xaresvam.znachi problema na nas bg.ne sa bidjantsite,a gore varxushkata.te sa osnovniat problem. i to vseki mig izmisliat po kakev nachen shte ni ebat mamite. a za da ni kradat spokoino nasochvat ni vnimanieto kam /bedjantsi,teroristi i ,pr.ami nie jiveem pod derjaven terorizm kolko godini.!!!!
  • 8
    Hh
    hh
    7 0
    10:49, 22 яну 2015
    не стига че ги приемаме в българия тези сирици ами и си правят квото искат такива хора нямат работа в българия да спрат да ги приютяват и да върнат тези които правят проблем българия своите неможе да оправи а чужди вкарва
Последни новини