От х:

Днес в x:

Строят ударно жп. линията към Турция, отчуждават имоти между Димитровград и Харманли

Правителството отчужди части от имоти – частна собственост на заседанието си в Министерски съвет днес, които се намират се в землището на Симеоновград. Те са необходими за реконструкцията и електрификацията на железопътната отсечка между Димитровград – Харманли.

Трасето, по което се одържавяват имотите, е с приблизителна дължина 36 км, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проектът ще оптимизира железния път от Пловдив към Свиленград и турско-гръцката граница и ще позволи развиването от влаковете на скорост 160 км.вчас. Линията е част от трансевропейските транспортни коридори ІV и ІХ и е обявена за обект с национално значение.

Финансирането на процедурите по отчуждаване на имотите ще исигури НКЖИ, а решението на МС може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от съобщаването им насобствениците.

На заседание на Кабинета днес стана ясно и, че допълнително на „БДЖ – Пътнически превози“ ще бъдат отпуснати от държавния бюджет 40 млн. лева.

Допълнителните средства са за извършваните обществени превозни услуги и за осигуряване на нормални условия за пътуване на ползващите железопътен транспорт.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    13 -4
    18:48, 21 яну 2015
    Жп линията ще се казва чакмактранс-анадолекспрес...
  • 2
    Ss
    ss-23
    7 -1
    22:31, 21 яну 2015
    Може пък от там да ни доставят бежанци,направо цели композиций.И когато няма места в лагерите,дано да ги настанят в София на жълтите павета.Може в Бояна,Царско село,и други елитни квартали.Забравих-сградата на столична община.
  • 3
    Ст
    Странджата
    4 0
    08:37, 22 яну 2015
    Говорих с Борман,вагоните са оборудвани с газови уредби.
  • 4
    Бр
    БРИГАДЕНФЮРЕР БОРМАН
    5 0
    09:39, 22 яну 2015
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    Ss
    ss-23
    2 0
    19:03, 22 яну 2015
    На 100% подкепям последните два коментара.Май с вас сме от една кръвна група.Нека има повече такива БЪЛГАРИ за който БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО.
Последни новини