От х:

Днес в x:

Ръчно обработват по 800 тира на Капитан Андреево, 41 села без вода

Наводнения в четвъртък пункт вече работи, макар и на авариен режим

Наводненият граничен пункт Капитан Андреево работи на авариен режим, като документите на преминаващите камиони се обработват ръчно. За последното денонощие по този начин са обслужени над 800 тира в двете посоки. В петък вечерта на ГКПП-то отново нахлу вода, но разливът е малък и не пречи на митницата да работи. Спасителните служби обаче остават в повишена готовност да се намесят при нужда.


Нивото на река Марица която за малко не заля Свиленград вчера е паднало с близо метър от критичните 5 метра. В най-ниските точки на града обаче продължават да дежурят пожарни автомобили с готовност да отводняват във всеки един момент.
Остават затворени и няколко пътни участъка в Хасковска област. Непроходим е пътя между димитровградските села Брод и Злато поле, заради отнесена пътна настилка. Възстановяването на отсечката ще започне идната седмица. Затворен е и участъка от пътя Симеоновград Свирково, където вчера бяха удавени два микробуса превозващи хляб за симеоновградските села. Пътят след моста за село Свирково, където заседнаха бусовете, вече окончателно е отнесен от река Сазлийка и оттам не може да премине и танк, пошегува се мрачно замкмета на Симеоновград Живко Чакъров. Заради затворения път, откъснати от света остава селата Свирково, Тянево, Богомил, Навъсен.


Заради залети помпени станции 41 села в областта остават без вода, съобщават от ВиК. В хасковска община потърпевши са 5 населени места, а най-сериозно са засегнати район Харманли и Свиленград където е спряно водоподаването съответно на 17 и 13 села. 4 села са без вода и в Ивайловградско. Поради 3 скъсани водопровода е преустановено подаването и в село Сива река, Свиленградско. Без вода са и две села от община Маджарово.

Г.Христов

Пътят към Свирково обаче окончателно пропадна, оплака се замкмет Чакъров
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тр
    Трезвен
    4 -1
    17:07, 6 дек 2014
    Разпространявайте клипа,ако искате да имаме бъдеще!Демокрация чрез Интернет! Да си върнем свободата! vbox7.com/play:7b27967c84
Последни новини