От х:

Днес в x:

№9 в ГЕРБ: Не са ме натискали, решението да се откажа е отговорно

„Решението ми да си направя самоотвод пред ЦИК за влизане в парламента беше отговорно и правилно. По време на кампанията всички работихме като екип“, заяви адвокат Таня Захариева. Тя стана  популярна през последните дни като Любимец 9 от ГЕРБ в Хасково заради факта, че измести с преференциите втората в листата Евгения Ангелова. Захариева беше под № 9 в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ, които пък бяха с номер 9 в бюлетината.

На пресконференция днес Захариева заяви за първи път пред медиите, че е подалата вчера заявление в ЦИК за отказа си да влезе в 43-тото Народно събрание. Захариева беше категорична, че не й е оказван натиск за това. Тя благодари на всички, които „съзнателно“ са отбелязали преференциалния й номер при гласуването, с което призна и че резултатът й е случаен. „Аз получих 2 400 преференции, а все пак има 25 000 избиратели, които са гласували за ГЕРБ в Хасково без преференция. Това означава, че тези хора са припознали листата ни във варианта, в който тя е подредена“, коментира още адвокат Захариева. 

Според нея феноменът „любимци“, който се появи при извънредните парламентарни избори на много места в страната, е показателен, че Законът се нуждае от ремонт. 

На мястото на отказалата се от депутатския стол Захариева сяда Евгения Ангелова. Тя ще е едно от новите лица на депутатските банки от Хасково.  Заедно с Делян Добрев ще са двамата представители на ГЕРБ от 29 МИР-Хасково.

Младите хора да получат условия за работа и реализация в България, ще е личната кауза на Ангелова като народен представител. „Това може да стане с редица законодателни промени - от образованието до икономически мерки за стимулиране на бизнеса да наема на работа млади хора.“, подчерта Евгения Ангелова. Та се ангажира да стане и инициатор на законодателни промени с по-строги санкции за нарушителите на Закона за движения по пътищата.   

Да бъде отговорен баща, е личния ангажимент на третия от листата Владимир Митрушев. Бившият заместник-кмет на Димитровград и ексдепутат от 42 парламент сподели, че с приятелката му очакват дете и сега цялата му мисъл е насочена към чаканото в края на януари събитие. 

На изявлението, че го готвят за областен управител, направено преди дни от втория от хасковската листа на Реформаторите и председател на ОбС на Димитровград Стефан Димитров, Митрушев отговори: Никога не съм имал амбициите да ставам областен управител, депутат или пък някакъв чиновник“. Той поясни, че засега в краткосрочен план амбициите му са да предаде опита си, натрупан като депутат, на Евгения, а за  работа - да остане в частния бизнес.

Коментирайки изборните резултати в Хасковски регион Митрушев отбеляза и един феномен, различен от „любимците“. Той цитира цифри според които в четири секции в Димитровградските квартали “Млада гвардия“ и „Вулкан“ са, меко казано, стряскащи. Според тях ако ГЕРБ и ДПС запазват относителния дял на гласоподавателите в тези секции, то БСП и РБ са с фрапиращи резултати. Така през миналите избори сумарно в тези четири секции РБ е получил 1 глас, а БСП 288. На 5-ти октомври резултатите са 177 гласа за РБ, и само 35 за  БСП.

„Нови предсрочни парламентарни избори не са на 100 процента изключени. Ако това се случи обаче, последствията няма да са леки, защото страната се намира в тежък момент“, коментира в навечерието на преговорите за съставянето на правителство с мандата на ГЕРБ Делян Добрев. 

 

М. Манолова

 
   
 
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ан
    антимишок
    4 0
    20:35, 11 окт 2014
    До Черната златка:значи хората дето гласуват са прости така?!само ти ли си еталон за интелект,ти дето си избрала за ник един от символите на простотията и проституцията в българия си позволяваш да обиждаш хората?!след като захариева е дала съгласието си за включване в листата,то тя е приела да става депутат,едновременно с това герб след като са сложили в листата си тази госпожа и при наличието на преферинциален вот,който на практика може да обърне листите с главата надолу,значи са съгласни захариева да бъда техен депутат!!не коментирам как захариева е получила гласовете,но най-моралното нейно решение(и на партията също)е тя да стане депутат,пък нека „златките" си лаят!!!!
Последни новини