От х:

Днес в x:

Бегачи от Дряново победиха в маратона за празника

Двама бегачи от Дряново победиха в днешния празничен маратон, посветен на Деня на Хасково. 25-годишният Стоян Христов Тевекелев остави далеч зад себе си останалите и финишира пръв пред хотел „Аида”. Той измина 14.6 км от Димитровград до Хасково за 49.44 минути.

При дамите първи на финала пристигна друг спортист от Дряново – 21-годишната Маринела Нинева. Младата бегачка всъщност финишира пета от всичките 35 състезатели.

Състезателите бяха разделени в различни възрастови групи, като предвидените награди са за всяка от тях. Сред участниците има и един французин – Лионел Дестриктневил, който се впусна в маратона във възрастовата група 40-50 години. Имаше и категория за ветерани, сред тях са 63-годишния Васил Николов, както и добре познатия на феновете на този спорт – бившия шеф на местното данъчно Димо Маринов. Той е на възраст 70 плюс.

И тази година сред състезателите преобладаваха мъжете-бегачи – 24, срещу 11 жени.  

Докато организаторите чакаха първите маратонци да се появят по бул. „Раковски”, в близост – на паркинга пред „Аида”, се провеждаше детско състезание по приложно колоездене. Малките велосипедисти трябваше да изпълнят различни задачи по очертаното трасе, като всички се справиха чудесно. Награди имаше за всички, но основното е, че се научиха да показват с ръка, когато правят завой, както и някои други правила за движение, доволни бяха организаторите.

Тодор Кръшков

Победителят Стоян Тевекелев остави далеч зад себе си останалите състезатели
Маринела Нинева бе първа сред дамите и 5-та от всички

Ветеранът сред ветераните Димо Маринов
Докато чакаше маратонците, публиката се забавляваше с уменията на малките велосипедисти

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини