От х:

Днес в x:

Цигари вместо обувки на Лесово, на Капитан Андреево контрабандистите-по-ларж

снимка: Агенция" Митници"

Обещанието на Ваньо Танов след връщането му  начело на Митниците да напълни скоропостижно дупката в бюджета удря най-вече по трафикантите на акцизни стоки.

Вероятно затова през последните седмици коланът по контрола на незаконния внос на цигари е затегнат на последна дупка. Последният случай на разкрити опити за прехвърляне без бандероли на тютюневи изделия е от днес. Два са случаите, разкрити от проверяващите  по българо-турската граница-на Лесово и на Капитан Андреево, съобщават от Митницата.

 На Лесово вместо на зимни обувки в кутиите за обувки, декларирани като превоз в микробус с молдовска регистрация, граничните полицаи се натъкнали на 1500 кутии цигари без акцизен бандерол. Цигарите са били залепени с тиксо на дъното на кутии уж със зимни обувки и боти, като контрабандистите са се надявали по този начин да не бъдат засечени при отваряне на кутиите за проверка.

Цигарите са иззети. Срещу шофьора на микробуса, молдовски, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Не чак толкова изобретателни, на все пак с тайници са и няколкото опита на контарбандисти да минат с незаконни цигари у нас и на Капитан Андреево. Там са разкрити в тайници на различни превозни средства, както и в багажа на пътници 168 700 къса нелегални цигари

Акцията е част от специализирана операция срещу вноса на нелегални тютюневи изделия врайона на МП Капитан Андреево. Цигарите са задържани при съвместни действия на митнически служители от митнически мобилни групи към Централно митническо управление и митнически инспектори от Митница Свиленград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Б.
    Б.Г.И.
    3 0
    15:43, 7 сеп 2014
    Не се ли пише "Ларж" ?
  • 2
    Фи
    фихъ
    1 0
    08:54, 8 сеп 2014
    Танов няма никаква заслуга, стига лизачи!

Още новини

Последни новини