От х:

Днес в x:

Ограмотяват деца на открито всеки вторник

Заниманията за децата ще бъдат всеки вторник от 10 часа

С ограмотяване на деца, съчетано със забавни игри, четене, танцуване и пеене се зае детският отдел на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Днес от културната институция бяха подготвили занимателна програма в парка до театъра. Водещ на детския празник бе актьорът Янко Митев. Той „превърна“ голяма част от малчуганите в любими анимационни герои. Организаторите пък бяха донесли двадесетина от най-новите книги, за да ги покажат на децата. Една от тях бе популярната „Палачинковата торта за рождения ден на Финдъс“.

Инициативата с името „Лято в библиотеката“ ще се провежда всеки вторник до края на август. Другата седмица, на 12 август, заниманията ще бъдат в детския отдел на библиотеката от 10 часа. Тогава малчуганите ще имат възможност да се позанаят с целия фонд от книжки и да си изберат любима, след като се абонират. Годишната карта е 3 лева.

Не само във вторниците, но и през другите дни, децата, които са абонати на библиотеката, ще имат възможност да се занимават с различни дейности – да играят на компютъра, да четат, да рисуват и оцветяват. Домакините са осигурили боички, флумастри и скицници.

Анета Кутелова

Актьорът Янко Митев рисуваше по лицата на мачуганите

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини