От х:

Днес в x:

Четири условни присъди за изнасилване и блудство с ученичка

Условни присъди получиха днес четирима младежи за изнасилване на 19-годишно момиче. Трима от тях бяха признати за виновни и в блудство.

Али Али получи година и 4 месеца условно с 3 г. изпитателен срок. Приятелят му Бирджан Хасан - година условно с 3 г. изпитателен срок, Танер Феим - 2 г. и 4 м. условно с 4-годишен изпитателен срок. Христо Христов получи най-ниската присъда - 8 м. условно с 2 г. изпитателен срок. Наказанието му е само за изнасилване. Присъдите бяха произнесени от районен съд Хасково от съдебен състав с председател Пламен Георгиев. Процесът протече при закрити врати, при съкратено съдебно следствие, тъй като младежите се признаха за виновни.

Развратните действия били извършени на 26 юни и 2 юли миналата година в двора на ПМГ в Хасково. По това време Али и потърпевшата девойка били гаджета. Според запознати със случая младежът я заподозрял в забежки и повикал тримата си приятели да се гаврят с нея. Те я били и заплашвали, след което я насилили.

Първият път момичето си замълчало от срам. Вторият път обаче имало и очевидци на бруталната сцена. Според версията на защитата обаче момичето правело секс за пари. Момчетата обаче се признали за виновни и се съгласили на съкратен процес, за да не бъдат призовани свидетели, които да потвърдят това. С това избегнали и евентуална присъда за сводничество. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред окръжен съд Хасково в 15-дневен срок.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини