От х:

Днес в x:

Ужилиха старец с 8 бона за операция на „катастрофирал в бурята“

Лесно манипулируеми, възрастните хора стават най-честа жертва на ало измама

84-годишен старец от село Ябълково бе ужилен с 8 бона, уж за спешна операция на близък приятел.
Бай Въльо станал жертва на ало измамници, които вчера му звъннали на домашния телефон с напълно достоверната история за пострадал в катастрофа негов приятел, който се обърнал с колата докато шофирал в бурята завчера. Понеже въпросния приятел по това време наистина пътувал, бай Въльо не се усъмнил в историята и веднага събрал наличните пари, споделиха негови приятели и съседи в Ябълково. Самият дядо днес бе в Димитровград, където била същинската арена на измамата.

След стресиращото обаждане, Въльо събрал наличните вкъщи 8000 лева и отпрашил с автобус към „големия град“. Към 15 часа на същия ден, на уреченото място в парк на улица „Иван Вазов“се срещнал с мъж и жена, на които предал парите. Минути след като двойката си заминала обаче наблюдателния старец забелязал, че колата им е с чужда регистрация, което го усъмнило. Освен това взелият парите не звучал като онзи с който говорил по телефона. Старецът бързо се е усетил, че това може да е измама и сигнализирал в полицията, която незабавно започнала разследване на случая.

Дядо Въльо бил самотно живеещ в Ябълково. Имал няколко души за компания и дребни услуги. „Катастрофиралия“ бил един от тях, затова дядото не се поколебал да даде всичките си спестените през годините пари.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини