От х:

Днес в x:

Възрастен хасковлия в болница след сблъсък с камион до пазара

    Възрастен мъж пострада в инцидент с товарен автомобил тази сутрин до промишления пазар над реката в Хасково. Според очевидци дядо Сашо тръгнал да пресича натоварения булевард откъм аптеката към пазара. Възрастният мъж бил доста зле със зрението, със слуха също, казаха продавачи от тържището. Очевидците предполагат, че е тръгнал към Клуба на диабетика, който се намира от другата страна на реката.

    При пресичането на платното дядото пострадал от сблъсък с камион, натоварен с багер. Според шофьора Димчо Колев пешеходецът се е блъснал в задната част на камиона и той го видял в огледалото.

    По асфалта обаче има следи от кръв. Полицията е отцепила района. Униформените тестваха 31-годишният водач за алкохол, но пробата не отчете наличие на промили. Възрастният мъж беше откаран в болницата. Според медиците там той е с тежка черепно-мозъчна травма и беше преместен в ОАИЛ. В лечебното заведение пристигнаха и роднините на пострадалия, но те не знаеха подробности за случилото се.

    Междувременно търговци от промишления пазар заявиха, че настояват да се разчертаят пешеходни пътеки по булевард "България" или да се поставят пешеходни пътеки, тъй като често се случвало пешеходците да пресичат на прибежки. "От около 15 г. пазарът е на тук и множество пъти сме търсили общината за съдействие по този поводн, но досега решение на проблема няма".   

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини