От х:

Днес в x:

Компютърни художници с десетки награди за месец

Елена Маринова е една от финалистките на фондация "Димитър Бербатов"

Компютърни художници от хасковската школа „Вале“ събраха десетки грамоти и награди за месец от различни национални и международни конкурси. Талантите в дигиталната графика имат успехи на надпревари в Германия и Румъния.

Престижни отличия завоюваха 4 деца на меджународния конкурс „Традиции и вяра“ в Румъния. Първото място е за Биляна Борисова в категория 6-10 г., второ място е за Момчил Даскалов (11-14 г.), а на трето са Александра Димова (7-10 г.) и Иван Богоев (11-14 г.).

Децата от компютърна школа „Вале“ участваха и в конкурс за изобразяване на картата на Европа чрез рисунки, организиран от Федерална агенция за гражданско образование в Германия. Хасковските художници рисуваха картата на Европа заедно със 750 деца от 16 страни. В творбите си те представиха красотата на България, нейния бит и култура и значими исторически паметници от своя роден град. Всички бяха удостоени с грамоти, а техните творби могат да се видят на сайта на конкурса „www.hanisauLand.de”.

Художничката Елена Маринова пък бе един от финалистите в конкурса за талантливите деца на България за 2013 г. на Фондация „Димитър Бербатов“. Тя изненада големия бъгарски футболсит със собствено призведение.

Талантливите художници имат и редица награди от конкурси на национално ниво.

Анета Кутелова

Подарък за футболиста

С ръководителя на школата Людмила Стайкова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини