От х:

Днес в x:

Полицейско куче залови престъпник пред зала Дружба

Полицейското куче Шака залови опасен престъпник пред зала Дружба днес, а акцията бе наблюдавана от десетки младежи и техни близки. Служебното куче направи демонстрации и по откриване на наркотици в автомобил, изпълняваше командите на водача си, пазеше го, докато обискира заподозрян. Изпълненията му бяха гвоздеят в днешния антидрога концерт в Хасково, организиран от Младежкия център и Общинския съвет по наркотични вещества, съвместно с местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни. Към тях се присъединиха Младежкия червен кръст, музеят и библиотеката. Цялата кампания започна на 24 юни, а по през това време всички спортни съоръжения в града бяха безплатни.

След демонстрацията на служебната овчарка на МВР умения в оказване на първа помощ показаха доброволци на Червения кръст. Те реанимираха човек без дишане и без кръвообращение, манипулациите се правеха на манекени.

След тях на импровизираната сцена нахлуха рокери от хасковския клуб „Хиените“, които показаха съпричастност към каузата.  

На самия Международен ден за борба срещу дрогата - 26 юни, от 18 ч. на сцената в театъра на специална церемония ще бъдат наградени призьорите от конкурса, посветен на борбата с наркотиците.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини