От х:

Днес в x:

Григор показа що е талант на талант от Австралия

Григор записа втора поредна победа на тазгодишния Уимбълдън

Григор Димитров от години е спряган за световен талант по тенис, но напоследък с това започнаха да бъдат награждавани още много знайни и незнайни тенисисти, до един от по-богати държави. Днес нашия талант срещна един набеден за такъв в лицето на Ози-то Люк Савил. Широко прокламираната битка на талантите на Централния корт на Уимбълъдн завърши с показен урок на нашия. Григор размаза опонента си с 6:3 6:2 и 6:4 като първите два сета продължиха едва 45 минути или доста по кратко от 1 сет примерно на Надал, нищо че онзи е лидер в ранглистата. Нашият обаче игра като /бъдещ/ № 1 и утрепа от уинъри австралиеца, който изглеждаше един бавен и тромав....талант.

С победата си Гришо се превърна в първият български тенисист, достигал някога до трети кръг на най-престижния турнир в света на тениса. Досега хасковлията винаги се спъваше на второто стъпало но тази година бе поставен под №11 което му осигури по-приемлив жребий от френския ас Джо Вилфред Цонга например, който го спря миналата година.


По всичко личи че този сезон първата ни ракета може да продължи и по-напред, както заради играта, така и заради преодолим съперник. Вместо някой от Топ 10 на пътя на нашия са мощния, но предвидим германец Бенямин Бекер или непредсказуемия, но често пъти лабилен украинец Александър Долгополов.

Класирането за трети кръг означава и чек за 71,000 британски паунда, както и 90 точки за ранглистата. През миналата година Димитров отпадна във втори кръг, което означава, че ще добави към актива си 45 точки и запазва надежди още след края на Уимбълдън да осъществи една от поставените цели за този сезон, а именно дебют в Топ 10 на АТР ранглистата.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини