От х:

Днес в x:

Англоезична Бразилия разнищи сгрешената Хърватска

Хасковските гимназии си спретнаха свое световно на игрищата под Авеню


Мондиалът по футбол в Хасково подрани с цели 10 часа. Вместо в 23 часа, бленуваният първи мач от Световното в Бразилия 2014-та се проведе на спортния комплекс под Авеню. В него съперниците бяха същите - тимът на домакините и техния европейски съперник от Хърватска. С няколко малки разлики.

Хасковската Бразилия бе многоезична, с преобладаващо изучен английски език. Балканските ни комшии пък се имаха за експерти в правилното смятане, но сега всичко им се получи грешно.
Крайният резултат бе според очакванията за мач на Бразилия - категорична победа с 5:1, която класира за финала бразилския отбор на ГПЧЕ- Хасково, а съперниците /не само в спорта/ от хасковското ПМГ, изпрати вкъщи. В другата полуфинална двойка се сблъскаха немците от Дървообработването и французите от Гимназията по туризъм. След поделено надмощие и великолепна игра на двамата вратари, немската машина заби гол, който по-всичко личеше, че ще е достатъчен.

Рефери на ожесточените, въпреки пека, мачове бяха представители на ФК „Хасково 2009“. Съдиите пуснаха свободна игра и показаха, че падания тип „умиращ“ лебед се признават само при професионалисти като тях. В целия турнир не бе отсъдена ни една дузпа.

Футболното състезание на Авеню се организира от Общински младежки парламент-Хасково, по повод началото на световното първенство по футбол Бразилия 2014. Инициаторите също така искаха да покажат, че спортът е част от здравословния начин на живот. В тимовете се селекционираха футболисти от 8-ми до 12-ти клас. За участие се записали само от споменатите 4 училища. Победителите получават топки и купи, останалите – грамоти.

Г.Христов

"Немците" от Дървото пречупиха "французите" от Туризма

Падания тип "умиращ лебед" не се толерираха от съдиите
Публика от предимно нежен пол викаше за отборите си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини