От х:

Днес в x:

Тарторът на автоапашите, подлудили Хасково, отива зад решетките

Тарторът на бандата на четиримата, която миналото лято подлуди Хасково с разбитите и ограбени коли, отива зад решетките. На Емил Антоанетов Митков днес бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районния съд.

Бандата вършееше предимно в квартал „Орфей“, където за няколко месеца бяха разбити десетки автомобила, а от тях бяха задигнати CD, автокасетофони, документи. Залавянето на апашите се оказа трудна задача за МВР Хасково, криминалистите много нощи напразно дебнеха в засада. През ноември четиримата бяха заловени. Всички те са с повдигнати обвинения, но Емил Митков ще търка наровете в ареста заради предишна условна присъда, в чийто изпитателен срок той е разбивал коли и ги е ограбвал. Прокуратурата го обвинява в общо 9 такива посегателства.

Четиримата бяха спипани през ноември, а полицията се опита да им лепне и останалите, общо над 50 кражби, но безуспешно. След приключването на разследването Емил Митков бил призован за предявяване на обвинението, но не се явил. Бил обявен за издирване, намерен и арестуван. С прокурорско постановление е бил задържан за 72 часа, а днес съдиите го оставиха за постоянно зад решетките.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини