От х:

Днес в x:

Жесток карамбол под АГО заради неработещ светофар

Характерна гледка на кръстовището под АГО


Жесток сблъсък между два автомобила блокира кръстовището под АГО. В мелето като по чудо не бяха въвлечени още коли, препълнили безразборно кръстопътя заради неработещи от часове светофари. „Късметът“ да се засекат сполетял само Георги Михайлов и Николай Щерев. Обстоятелствата по инцидента са характерни за това кръстовище.

Георги Михайлов идвал с „Опел Астра“ откъм Цигарената и бил на пътя с предимство, какъвто в случая е бул. „Васил Левски“. В същото време по „Единство“ откъм АГО се спускали Николай и Яна Щереви. Фордът им пробвал ляв завой по „Левски“, като според Николай заради преминаващи в противоположна посока автомобили не видял Астрата. По същата причина и Георги не забелязал идващият отдясно автомобил. Фордът удря с предницата си дясната страна на Астрата и я завърта по оста. Двете коли останали в средата на кръстовището и като по чудо не са нацелени от интензивния трафик във всички посоки.

„Добре, че не возих 3-годишното си дете“, кръстеше се Георги. Той не бе пострадал заради активиралия се еърбег. Жена му Милена обаче нямала такъв шанс и след удар в предното панорамно стъкло бе откарана в болницата. Другата двойка също бе повече шокирана, отколкото пострадала. Яна се оплакваше от болки в дясното рамо и ръката, макар стоически да отказа да ходи до болницата. Нито един от двамата водачи не винеше колегата си. Според тях при липса на светофар катастрофите на това кръстовище са почти програмирани. „Минаваме на ден по два пъти оттук, знаем за какво става въпрос дори и при работещ светофар“, коментира Николай. Според очевидци светофарите загаснали около 10 часа. 4 часа по-късно не се виждаха ремонтни екипи. Неотговаряща на телефоните пресслужба не изясни дали от община Хасково изобщо са наясно с проблема.

Г. Христов

Нарушителят форд бе доста по-пострадал
Астрата бе пострадала само отдясно и по предното панорамно стъкло
Заради неработещите светофари на кръстовището цареше хаос
Яна Щерева бе в шок, докато съпругът и Николай и Георги даваха алкохолна проба
Николай се оправда, че не видял колата с предимство
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини