От х:

Днес в x:

Наш отвя професионалисти със семейната си кола

Иван Анастасов триумфира с купата


Хасковлията Иван Анастасов победи професионални пилоти и завърши трети в 1-я кръг на планинският рали шампионат на България. Забележителното е, че Иван пребори конкуренцията без специално тунинговане на иначе семейният Рено Меган. Срещу подобрените двигатели на конкуренцията Анастасов се изправи с фабричния мотор и дизайн на колата си, със само няколко дребни подобрения по ходовата част. За повече трябват пари и спонсори, а в Хасково и едното, и другото са кът.

Планинският рали шампионат по традиция привлича огромен интерес сред пилотите. На 1-я тур край Благоевград за участие се записаха 41. За разлика от ралитата тип "затворен маршрут" в планинското няма изпреварвания и съответно сблъсъци и повреди. Пилотът е сам с уменията си в борбата със секундите и стотните.

Въпреки липсата на подсилен двигател, Анастасов имаше реален шанс за по-предно класиране, но внезапно завалял дъжд доведе до завъртането на един от завоите по пътя към финала на върха Делвино. Изтърваните секунди трудно можеха да бъдат наваксани по дългото само 4.7 км трасе. Въпреки това хасковлията е доволен от представянето и се гласи за още по-големи успехи на следващия кръг на 8-ми юни в Сливен.

34-годишният Иван Анастасов е може би най-добрият хасковски пилот в последните години. По ралита е от 2007-ма година, а през 2010-та става вицешампион на България в планинския рали шампионат. Редовен участник на рали Хасково "затворен маршрут". Миналата година се движеше втори и бе на косъм от сензационна победа, но сблъсък при изпреварване на водача повреди колата му и Иван остана 4-ти.

Г.Христов

Хасковлията можеше да се пребори и за по-високо място на почетната стълбичка, но дъждът му изигра лоша шега
Успехът бе постигнат със семейното рено
41 пилоти участваха в Благоевград
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини