От х:

Днес в x:

Трафиканти луднаха по Мики Маус

снимка:Митница Свиленград

Фактът, че явнно Мики Маус е най-любимият анимационен герой не само на децата, но и на трафикантите на детски дрехи, се потвърждава за втори път само в рамките на седмица.

Над 15 000 ментета на разкриха при съвместна проверка митническите и гранични служители на Капитан Андреево миналата вечер. При детските артикули, както и при случаят от преди седмица, едно от най-повтарящите се е изображението на Мики Маус.  

Детските текстилни изделия със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, са на световноизвестната марка „Disney".

Фалшификатите са били превозвани от камион с българска регистрация, който пътувал от Турция за България.

Товарното возило е селектирано за щателна митническа проверка. При нея проверяващите разкрили, че сред различните артикули -мъжки и дамски текстилни изделия има и над 12 000 детски тениски, 900 рокли, 700 клинове,още толкова потници и 600 комплекта, щамповани с изображения на анимационни герои на „Disney". 

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини