От х:

Днес в x:

Димитровградската Езикова с училищен директор №1 в региона

Красимир Кръстев бе оценен по достойнство

Директорът на ЕГ „Иван Богоров“ Димитровград Красимир Кръстев ще получи най-високото признание в българското училищно образование-наградата „Неофит Рилски“. Тя ще му бъде връчена лично от образователния министър Анелия Клисарова на церемония в София на 19 май. Наградата е за цялостен принос и висок професионализъм в сферата на образованието. Кръстев ще е единственият директор от региона, който ще бъде отличен с „Неофит Рилски“.

Макар че е родом от Хасково и тук направи кариерата си, Кръстев от години отдава уменията си в Димитровградско. За това как се справя говори и фактът, че 4-та поредна година неговото училище излъчва учител номер 1 на община Димитровград. Този път това е преподавателката по БЕЛ Бистра Жекова.

Красимир Кръстев е на 54 години. В образованието е от 32 г. Изявява се като учител по математика в хасковското ПМГ, зам.-директор на СОУ "Асен Златаров", общ. Минерални бани, а малко известна подробност е, че е преподавал 5 години в Будапеща, в Българо-унгарското училище „Христо Ботев“. Като директор е начело на хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ и на единствено засега частно училище в региона „Елит“ в Хасково. От 2005-та година застава начело на димитровградската езикова гимназия „Иван Богоров“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини