От х:

Днес в x:

„Хасково“ разби „Нови пазар“ с 15 гола разлика

Хандбалистките на „Хасково“ тотално разбиха отбора на „Васил Левски“ от Нови пазар с 35:20 гола. Мачът в зала „Спартак“ от „А“ републиканската хандбална група за жени мина с лекота за домакините, които не срещнаха особена съпротива от страна на гостите.

Момичетата на треньора Ирина Миладинова показаха превъзходство още в първото полувреме. Те водеха с разлика между 4 и 6 гола. Така резултатът в края на първата част бе 15:11 гола в полза на домакините. След почивката хасковлийки се мобилизираха повече и дръпнаха в резултата убедително. В средата на второто полувреме те водеха с 10 гола, а домакините сякаш се предаваха и играеха за вече една загубената кауза. В следващите минути домакинките се задействаха още повече и на моменти достигнаха до 16 гола преднина. Те запазиха водачеството си до края на мача, който завърши с 35:20 гола.

Най-резултатна от отбора на „Хасково“ за пореден път бе Дарина Панайотова с 13 точни попадения, следвана от Тенгиз Куца с 6 гола и Райна Георгиева с 5.

Така с днешната победа хасковлии се утвърдиха през този уикенд и в трите спорта – хандбал, баскетбол и футбол.

На 8 март „Хасково“ ще бъде домакин за Купа България по хандбал за жени. Двубоят отново ще бъде срещу отбора на Нови пазар. Ако и тогава хасковлийки надделеят, ще играят на четвърт финал.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини